Els locals d’hostaleria tenen fins al 14 de setembre per a realitzar la inscripció i el concurs se celebrarà del 28 de setembre al 5 de novembre
Torna la celebració del concurs gastronòmic ‘Destapa’t’ en la seua 14a edició. Amb el lema ‘Assaboreix-ho una vegada més’ l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE) i l’Associació d’Hostaleria d’Elx reprenen enguany aquest tradicional certamen de tapes amb el qual “es vol reactivar la gastronomia il·licitana i fomentar el consum als bars i restaurants del nucli urbà i de les pedanies”, tal com ha subratllat la regidora de Turisme, Irene Ruíz.
Els locals d’hostaleria d’Elx tenen fins al 14 de setembre per a inscriure un màxim de dos tapes al concurs, que se celebrarà del 28 de setembre al 5 de novembre perquè il·licitans i turistes puguen degustar les tapes elaborades pels diferents establiments del municipi a un preu de tres euros. Els participants optaran als premis de ‘Millor tapa’, ‘Premi a la Tapa Més Creativa’, ‘Premi al Millor Servei Oferit’.
Aquesta iniciativa, que va celebrar la seua última edició en 2017, compta amb la col·laboració de VisitElche i de la Regidoria de Comerç i Hostaleria. Un certamen que a més coincideix enguany amb la celebració d’esdeveniments destacats a Elx com el Festival Medieval, Alacant Gastronòmica o la campanya de la magrana i el dàtil.
Segons el president de l’Associació d’Hostaleria d’Elx, Marco Antonio Pomares, aquesta és la primera acció conjunta que realitzen al costat d’AETE, una iniciativa molt demandada per hostalers i consumidors i amb la qual volen “dinamitzar la ciutat, que la gent isca al carrer i consumisca”. Per part seua, José Vicente Castaño d’AETE, ha posat en valor aquest concurs que torna després de sis anys com a impuls a l’oferta de restauració del municipi i atractiu turístic.
Aquesta iniciativa pretén dinamitzar i difondre l’oferta gastronòmica il·licitana dels bars i restaurants del municipi i potenciar el turisme
El jurat estarà format per persones de la vida social, cultural i pública de la ciutat i altres relacionades amb el món de la gastronomia. El 6 de novembre els establiments participants hauran de presentar les seues creacions al lloc de l’entrega de premis i es donarà a conéixer la decisió del jurat.
La regidora de Comerç i Hostaleria, Caridad Martínez, ha fet una crida als bars i restaurants de tot el municipi al fet que participen en aquest concurs, que a més coincidirà amb la campanya de bons consum. En aquest sentit, des de dilluns passat, ja s’han inscrit més de 12.000 persones i més de 525 comerços.