El Festival Medieval conclou aquesta nit amb el concert ‘Sixena’ i un espectacle piromusical

El Festival Medieval conclou aquesta nit amb el concert ‘Sixena’ i un espectacle piromusical

La Capella de Ministrers interpretarà en directe el seu repertori de música medieval, sota la direcció de Carles Magraner a les 21.00h a la basílica de Santa Maria


La XXVIII edició del Festival Medieval d’Elx arriba al seu final amb el concert ‘Sixena’, interpretat per Capella de Ministrers, com a fermall d’or. La basílica de Santa Maria acollirà l’actuació en directe a les 21.00 h.

“Hui posem eixe colofó amb el concert Sixena sota la direcció de Carles Magraner, una persona referent en el món de la música medieval que va recuperar determinades peces d’aquest Misteri tan preuat per a tots els il·licitans i les va posar en valor”, ha assenyalat la portaveu del govern municipal, Inma Mora.

Per part seua, Carles Magraner, ha presentat el nou disc Sixena en el qual l’agrupació musical recupera la importància que va tindre el Reial Monestir de Sijena (Osca) fundat en 1188 per la reina donya Sancha de Castella, amb l’objectiu de reunir les dames nobles del Regne. La peça va ser gravada al Monestir, en la qual mostren la relació entre la noblesa, litúrgia i música.

El director de Capella de Ministrers ha especificat que la peça musical Sixena “és una reivindicació de les dones de l’època i cal destacar que moltes d’aquestes entraven als monestirs per a accedir a la cultura i a la música.” “Sabien llegir i cantar i no eren monges de clausura” ha afegit.

L’espectacle piromusical tindrà lloc a la plaça de Traspalau a càrrec de pirotècnia Peñarroja amb focs artificials i música a les 23.00 h

Més tard, a les 23.00 h començarà el gran ‘Espectacle Piromusical de Clausura’ a la plaça de Traspau on Pirotècnia Peñarroja prendrà focs artificials acompanyats de música. El final de festa perfecte per a posar punt i final a huit dies d’intensa activitat cultural.