La Foia acull este dissabte la I Jornada d’Associacionisme i Joventut

La Foia acull este dissabte la I Jornada d’Associacionisme i Joventut

En aquesta iniciativa participaran una vintena d’associacions i tindrà lloc aquest dissabte 14 d’octubre en la Torre del Gall


Aquest dissabte se celebren les primeres Jornades d’Associacionisme Fent’Elx, una iniciativa que forma part del Pla Juvenil que organitza la Regidoria de Joventut. Tindrà lloc el pròxim dissabte 14 d’octubre de 2023 en la plaça del Gall en la Foia. Amb aquestes jornades es vol donar visibilitat a les associacions del municipi, ja que són un teixit social important en el dia a dia.

Al llarg de tot el dia participaran una vintena de col·lectius com Volem Palmerar, la Federació d’Associacions de Veïns Dama d’Elx, Rural FimFest o l’Associació Literària Escritores en su Tinta. “Des del govern municipal volem reconéixer la tasca del sector associatiu en benefici de la societat i el municipi”, ha assenyalat la regidora de Participació, Loli Serna. “L’objectiu és fomentar i posar en valor el voluntariat en associacions del municipi”, ha afegit.

Els organitzadors busquen fomentar l’associacionisme i el voluntariat en els joves gràcies a la creació d’un espai de reflexió i debat

“És important educar per promocionar l’associacionisme, però sobretot reforçar la capacitat organitzativa, ja que després del que ha succeït en pandèmia els joves il·licitans han perdut implicació en l’organització,” ha declarat Eduardo Maciá, project manager de l’Associació Cultural Esportiva La Foia. L’activitat serà anual i la programació és la següent:

Taller de carioques, taller amb materials reciclats, jocs de fusta, jocs esportius, (com ara bàsquet, slackline o bàdminton) taller de brodat, taller de manualitats de Halloween i projeccions de cinema. Taules redones en el centre social sobre joves i política, bones pràctiques en l’àmbit juvenil i associacions i associacionisme en el medi rural i urbà. Taller d’eines digitals per a associacions i una àrea per a fer Networking.

En l’escenari tindrà lloc una obra de teatre infantil titulada El viatje d’Amico d’Asprella Teatre. Les associacions tindran una pausa per a menjar i descansar. També es deixarà un temps de sobretaula. La programació de la vesprada comença amb un minirecital sobre la dona presentat pel col·lectiu Letra Violeta: Anne Redheart, que estarà vinculat al seu llibre Centinela de Babel i firma de llibres. D’altra banda, l’associació literària i cultural ‘Escritores en su tinta’ també realitzarà una firma de llibres.

Xarrada ‘Integració de joves refugiats/immigrants en comunitats juvenils’ per l’associació ‘Somos Ucrania-Elche’. Taller de dansa BOLLYWOOD (de ‘Noches de Agrava-Kitza salud’) Exhibició de ball (Associació ‘Somos Ucrania-Elche’). KAHOOT  ‘Que saps d’associacions?’ i exhibició de ball (Associació ‘Som Ucraïna-Elx’). Per a finalitzar l’esdeveniment, una batalla de galls perquè els joves puguen expressar-se rapejant.