El pròxim 15 de novembre, a la seu de la UMH a la plaça de Baix, tindrà lloc el primer “Diàleg d’Elx”.
Els diàlegs són un conjunt de trobades promogudes per l’Ajuntament per a fomentar el debat ciutadà sobre temes relacionats amb la formulació de l’Agenda Urbana.
Aquest diàleg tindrà com a punt de partida l’anàlisi sobre l’evolució de la ciutat d’Elx des de mitjan segle XX amb una mirada cap al futur. S’analitzarà com els processos territorials (especialment els urbans) han portat a la ciutat fins a la situació actual, i com el context actual permet idear i proposar noves fórmules d’urbanisme sostenible.
A continuació, s’exposarà el projecte de regeneració urbana en el barri de Zaramaga, a Vitòria-Gasteiz un barri obrer edificat en les dècades de 1950 i 1960 i que està sent objecte d’una ambiciosa intervenció, una bona pràctica presentada en l’últim Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA Local 2023), amb l’objectiu d’inspirar futurs projectes a Elx.
Data: | Dimecres 15 de Novembre – 18.00 – 20.00 |
Lloc: | Plaça de Baix – Aula de la Universitat Miguel Hernández |
Destinataris: | Qualsevol persona interessada a Elx i que vulga contribuir a millorar la seua qualitat de vida. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament. |
Participants: | Miren Cortázar, Arquitecta al Departament de Regeneració Urbana i Rehabilitació de l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz. Responsable del disseny i implantació de l’estratègia de Rehabilitació i Regeneració Urbana dels barris consolidats de Vitòria-Gasteiz.
José Antonio Larrosa Rocamora, professor de la Universitat d’Alacant, Departament de Geografia Humana. Docent en l’àmbit de Turisme, i Desenvolupament Local i Innovació Territorial. La seua labor investigadora ha tingut Elx com a objecte d’estudi en àmbits molt diversos: palmerar d’Elx, el turisme litoral, plans de dinamització turística, àrea urbana-metropolitana… El diàleg estarà moderat per José Costero, consultor urbà i exdirector de l’Oficina Estratègica de Pamplona. |