Detingut per robar presumptament quasi un centenar de reixetes de clavegueram

Detingut per robar presumptament quasi un centenar de reixetes de clavegueram

La patrulla va obtindre una descripció detallada dels veïns que van sorprendre l’home quan arrancava una d’aquestes amb un garfi


Una dotació de la Policia Local va acudir el passat 30 de novembre al carrer Conrado del Campo després de ser advertida per diverses telefonades de ciutadans sobre la presència d’un home que estava arrancant una reixeta de clavegueram amb un garfi. L’home havia aconseguit fer-se amb dues reixetes abans de marxar-se del lloc amb el seu vehicle després de ser descobert. Les reixetes tenien un valor de 400 euros aproximadament i la seua absència de la calçada suposava un potencial risc per a la circulació.

Un dels ciutadans que va telefonar a la Policia va poder gravar a l’autor dels fets i la resta de testimonis va poder donar una detallada descripció d’ell. Després d’això, van traslladar la informació a la resta de patrulles que van començar les gestions de cerca en diferents centres de recuperació de residus.

 

Les dotacions policials van consultar els registres dels centres de recuperació i al costat de l’empresa municipal Aigües d’Elx, van aconseguir vincular-lo amb quasi un centenar de robatoris

En un d’ells, els va arribar la confirmació que un home havia acudit a vendre dues reixetes a bord del vehicle que coincidia amb la descripció. A més, Aigües d’Elx va aclarir la relació de reixetes robades en l’últim any i aquestes coincidien amb els moments de venda per part de l’home als centres de recuperació. Finalment, la patrulla va aconseguir donar amb el parador de l’autor dels fets després de vigilar en diferents domicilis habituals.

L’home, de 43 anys, va ser detingut per un presumpte delicte continuat relacionat amb la sostracció de quasi un centenar de reixetes de clavegueram, valorades en diversos milers d’euros.