La detenció de dos homes per la Policia Local d’Elx permet a la Policia Nacional esclarir sis robatoris amb força en comerços i vehicles en la zona centre d’Elx.

La detenció de dos homes per la Policia Local d’Elx permet a la Policia Nacional esclarir sis robatoris amb força en comerços i vehicles en la zona centre d’Elx.

Els arrestats van ser sorpresos pels agents de la Policia Local d’Elx amb diversos efectes i, en desatendre els requeriments policials, es va iniciar una persecució pels carrers il·licitans, que va concloure amb la seua detenció


Agents de la Policia Nacional han esclarit sis robatoris amb força comesos a la zona centre d’Elx en quatre comerços i dos vehicles gràcies a una intervenció inicial de la Policia Local d’Elx.

La investigació policial, duta a terme per agents de la Policia Nacional adscrits a la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d’Elx, va tindre el seu inici setmanes arrere quan van percebre un increment de robatoris en establiments i vehicles estacionats a la zona centre del municipi il·licità. Va ser llavors quan es van posar a la feina i va realitzar les gestions d’investigació necessàries per a poder identificar els presumptes autors i així atallar l’increment de robatoris.

Per part seua, la Policia Local d’Elx seguia un pla d’actuacions dissenyat per a la localització de les persones responsables d’aquests fets delictius i intensificava la vigilància preventiva per part de les seues patrulles. En aquest context operatiu, la matinada del passat 21 de novembre, l’Inspector Supervisor del torn de nit, al costat dels agents de la Brigada Nocturna de la Policia Local d’Elx, van observar, molt prop d’alguns dels comerços anteriorment assaltats, dos homes en actitud sospitosa a altes hores de la matinada, que portaven dos televisors i una bicicleta de dubtosa procedència. En ser interpel·lats pels agents, els dos homes van desatendre els requeriments policials i s’hi va iniciar una persecució, que va concloure amb la detenció d’aquests homes a les mans dels agents de la Policia Local d’Elx, per un presumpte delicte de resistència greu; i van ser traslladats a la Comissaria de la Policia Nacional a Elx, on els agents encarregats de la investigació i especialitzats en la investigació de delictes contra el patrimoni, van iniciar una sèrie de gestions amb l’objectiu d’esbrinar la procedència dels objectes que portaven quan van ser detinguts: dos televisions, una bicicleta i bitllets de diferents països.

 

Els agents de la Policia Nacional van trobar als domicilis dels autors gran quantitat d’objectes que havien sigut robats en quatre comerços i en dos vehicles de la zona centre d’Elx

A més, els agents adscrits al Grup de Robatoris amb Força en les Coses de la Policia Nacional van relacionar els dos detinguts amb altres quatre robatoris i van sol·licitar per al total esclariment dels fets una ordre d’entrada i registre a l’autoritat judicial als domicilis dels dos homes investigats, situats ambdós a Elx.

En les entrades i registres practicades pels agents van intervindre gran quantitat d’electrodomèstics i estris com ara televisors, tauletes electròniques, una màquina de massatges, telèfons mòbils, un ordinador portàtil, assecador de pèl, màquina de tallar el pèl, articles per a la cura canina, gran quantitat de roba d’una marca reconeguda, fregidores d’aire, maquinària de diagnòstic clínic com un microscopi, un tensiòmetre, una màquina d’ultrasons, i una cisalla de grans dimensions amb la qual presumptament havien forçat les portes d’accés als comerços, tot això amb un alt valor econòmic.

Les gestions realitzades pels agents del Grup de Robatoris amb els objectes intervinguts en els domicilis dels dos detinguts van relacionar tots estos objectes amb sis robatoris amb força comesos en un gimnàs, una perruqueria, una clínica veterinària, una botiga de roba i dos vehicles de la zona centre d’Elx.

Els detinguts, de 26 i 27 anys d’edat, un d’ells amb antecedents policials previs, van ser informats de la seua imputació com a presumptes autors dels sis robatoris amb força en les coses i llocs a la disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Elx.

Destacar que actuacions com esta són el resultat de l’excel·lent col·laboració i coordinació existent entre la Policia Nacional i la Policia Local d’Elx, la qual cosa redunda en una major cota d’eficàcia policial i, per tant, en una ciutat més segura.