La Policia Local detecta un possible delicte de falsedat documental en comprovar un vehicle abandonat

La Policia Local detecta un possible delicte de falsedat documental en comprovar un vehicle abandonat

La patrulla va descobrir que una motocicleta estacionada tenia la matrícula corresponent a la que estava estacionada al costat i a més no tenia número de bastidor


El passat 30 de novembre una dotació de la Policia Local d’Elx va acudir al carrer Fausto Román Parreño després d’un avís d’un veí que alertava de la presència d’una motocicleta que estava estacionada des de feia uns mesos i mancava de placa de matrícula.

Una vegada al lloc, els agents van comprovar que la motocicleta tenia clars símptomes d’abandó, per la qual cosa, van localitzar seguidament el número de bastidor per a completar amb la Sala d’Operacions les comprovacions sobre la situació administrativa del vehicle. En obtindre la matrícula associada a la motocicleta van detectar que havia sigut col·locada en un altre vehicle estacionat al costat. Coincidents en marca i model, aquesta última mancava de número de bastidor visible, possiblement per haver sigut esborrat.

 

El propietari va confirmar la situació en detectar-se irregularitats en la ITV del vehicle i en el seu sistema d’arrancada

Després de realitzar indagacions amb els veïns, es va donar amb el parador del propietari d’ambdós vehicles, que va assenyalar que havia aconseguit ambdues motocicletes a canvi d’uns servicis professionals i va mostrar als agents el contracte de compravenda i va assegurar fer ús d’una d’elles.

En realitzar una inspecció més detallada, van comprovar que l’adhesiu de la ITV no corresponia amb la data registrada per a aquella matrícula i s’utilitzava una clau diferent a l’original.

Per aquest motiu, ambdós vehicles van ser traslladats al depòsit municipal de vehicles i s’hi va donar compte a l’autoritat judicial de les irregularitats detectades i que podrien incórrer en un possible delicte de falsedat documental.