Un pregó del Nadal amb un inici radiofònic i records familiars del periodista Juan Carlos Romero emociona el Gran Teatre

Un pregó del Nadal amb un inici radiofònic i records familiars del periodista Juan Carlos Romero emociona el Gran Teatre

Va haver-hi una menció especial al seu pare, Juan Ángel Romero Isasi, el mític futbolista de l’Elx CF


Una connexió radiofònica en directe des de Betlem per a informar de l’última hora sobre “sens dubte la notícia més gran mai comptada a la Humanitat”, el naixement de Jesús fa més de 2.000 anys al pessebre d’una posada, va ser l’inici del pregó de Nadal a càrrec del periodista Juan Carlos Romero, que va emocionar i va reviure els records nadalencs de molts il·licitans que van assistir anit al Gran Teatre.

Un acte “especial” per a ell, ja que era la primera vegada que tenia la responsabilitat de donar un pregó, però també per a la seua família, els seus “tres tresors Paqui, Gracia i Paula”; la seua mare Isolina, “Chacha” i el seu pare, el mític futbolista de l’Elx CF, Juan Ángel Romero Isasi, “per al qual el Nadal era el moment en el qual tenia l’oportunitat de passar més temps a casa amb la família, aquests dies nadalencs en els quals tot sabia millor”. Així, va voler recordar el mejar típic de la seua segona terra, Paraguai, “la gastronomia tan guaraní com el pastís de choclo o chipa guazú.

“Doneu per descomptat que estarà orgullós de veure’m hui ací davant vosaltres. Com ho ha d’estar, per descomptat, la meua àvia, Simeona Isasi, que un bon dia va vindre a Espanya per a passar uns dies al costat del seu fill i es va unir per sempre a la nostra bella ciutat”. Una ciutat, que segons el periodista “el va acollir amb els braços oberts en aquell llunyà mes de juny de 1960, on va arribar paraguaià i on va ser anomenat al cel com un il·licità dels peus al capdavant”.

Romero es va referir al Nadal com unes festes entranyables. “És sentir la paraula Nadal i un somriure il·lumina el rostre de la persona que l’escolta. I és que cadascuna de les set lletres que conté esta bella paraula, amaga un missatge màgic”. La ‘N’ “ens està parlant de la Nativitat del senyor, del naixement d’un xiquet que ens porta un missatge d’amor i esperança”, mentre que la primera ‘A’ “fa al·lusió sens dubte a l’amor, una successió de gestos que poden semblar xicotets, però que un darrere l’altre posen els fonaments d’una sòlida relació, un vincle que res ni ningú és capaç de trencar. Com el que tenim amb el Nadal”.

La ‘V’ segons el pregoner és vida. “Hem de posar tota la nostra obstinació a viure i no sols a existir. Hi ha mil i un motius per a alçar-se cada matí i donar gràcies per gaudir d’Elx, de la nostra ciutat, de les nostres pedanies, de les nostres platges, del nostre Palmerar, del Misteri, les nostres festes i tradicions, de tota la bona gent que tenim a Elx”. Mentre que la ‘I’ és la de nits d’il·lusió com la de Reis. “Impossible oblidar aquelles Cavalcades de la mà de la meua àvia quan per una Corredora oberta al trànsit passaven els camells i cavalls, furgonetes i camions a continuació i després les carrosses amb grans paquets en els quals es podia llegir ‘joguets per als xiquets i les xiquetes d’Elx”.

La primera ‘D’ és d’aquesta i la segona A “és la de l’alegria que ens proporciona el Nadal, perquè és l’oportunitat de retrobar-nos amb els qui es troben lluny de casa” i a segona ‘D’ és de centelleig, “el que desprén la llum de l’estrela, intens i en absolut breu, que il·lumina els nostres cors i que també emana el xiquet que està al bressol”.

El Nadal “perquè siga complet, falten dos elements imprescindibles en aquests dies, el pessebre i les nadales”, segons Romero. Per això, en el pregó va voler destacar el “do extraordinari” de l’Associació de Betlemistes d’Elx d’“il·lusionar els xicotets i no tan xicotets”. “Sou el dream team del betlemisme. És un luxe i una tranquil·litat saber que sou ací, perquè estem plenament segurs que ploga, trone, neve o faça sol, no faltareu a la vostra cita amb esta ciutat que us admira i a la qual cada any ensenyeu a través dels cursets que organitzeu, les meravelles d’aquest Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya que més prompte que tard, estic convençut, ha de ser reconegut com a Patrimoni de la Humanitat”.

Il·licitans i visitants ja poden gaudir del Betlem Municipal de la Glorieta que compta amb 700 figures

També va destacar la importància de les nadales. “Què seria d’un Nadal sense la música que ens proporcionen”. I cantant un d’ells, el més popular, Nit de Pau va voler acabar el seu pregó, acompanyat a la viola per la seua filla Paula. “Desitge que el món siga capaç de viure en harmonia, en pau, que es pose final als conflictes bèl·lics que sagnen el nostre planeta cada dia, que el sentit comú acabe imposant-se a la desraó”.

L’alcalde Pablo Ruz, ha destacat l’emoció d’un pregó en el qual s’ha expressat el “amor, la nostàlgia i els records entorn al naixement de Jesús”. “No hem d’oblidar el sentit real del Nadal. “Siguen més o menys creients, siguen el que siguen, que tot gire entorn a la bellesa, la llum que ens va donar Jesús”. A més, ha assenyalat que “aquestes dates formen part de la nostra ànima i cal gaudir-les amb la família”.

El president de l’Associació de Betlemistes d’Elx, Francisco Guilabert, coincidint amb el 800 aniversari de la primera recreació del naixement de Jesús ha demanat que “no perden l’oportunitat de muntar un pessebre a casa”. A més, des de l’associació s’ha volgut reconéixer el treball i lliurament del seu anterior president, José Pérez, al qual se li ha fet lliurament de la insígnia d’or de l’Associació de Betlemistes.

L’acte conduït per la locutora Reme Sanz, va posar el fermall amb nadales interpretades pel cor juvenil del Misteri d’Elx.

Betlem municipal

Abans del pregó ha tingut lloc la inauguració del Betlem Municipal de la Glorieta compost enguany per 700 figures i en el qual han participat en el seu muntatge al voltant d’una vintena de persones de l’Associació de Betlemistes d’Elx.