Decomissats 1.612 productes en un operatiu sobre la venda d’articles derivats del cànnabis

Decomissats 1.612 productes en un operatiu sobre la venda d’articles derivats del cànnabis

Entre la mercaderia retirada de la venda es trobaven vaporejadors, cosmètics, articles amb fins terapèutics o llepolies


Durant l’última setmana de desembre, Agents de la Unitat d’Inspecció d’Establiments de la Policia Local d’Elx van dur a terme un operatiu en comerços dedicats a la venda de productes amb ingredients derivats de la planta cànnabis.

En l’operació, que va comptar amb la col·laboració del Grup de Suport a Operacions i les Unitats de la Brigada Territorial de Policia Comunitària de la mateixa Policia Local d’Elx, es va procedir a la inspecció d’un total de set comerços de distribució minorista que tenien a la venda cosmètics que presentaven deficiències en l’etiquetatge reglamentari, per la qual cosa no complien amb les degudes garanties sanitàries.

Així mateix, es va procedir a la retirada d’articles de pretés ús terapèutic, no autoritzats, per mancar del registre sanitari de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

En alguns comerços, contravenint la normativa legal, es publicitaven els efectes terapèutics de determinats productes

D’igual mode, es van confiscar diverses begudes i llepolies, en forma de gominoles o xiclets, pel seu contingut en cannabidiol, perquè no està reconegut com un nou aliment segur per part de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), davant la falta d’estudis sobre els possibles efectes en la salut de les persones.

De la mateixa manera, es van detectar dispositius susceptibles d’alliberament de nicotina, coneguts com a vapejadors que, a més de presentar deficiències en el seu etiquetatge, no comptaven amb la preceptiva autorització del Ministeri de Sanitat.

A més, es va denunciar dos establiments per la publicitat de fins terapèutics d’alguns dels productes, fet que incompleix els requisits i exigències previstes legalment.

Durant l’operació es van decomissar un total de 1.612 productes, que han sigut remesos, juntament amb les actuacions policials, a la conselleria competent en matèria de Sanitat, que serà l’encarregada d’instruir el procediment administratiu, amb sancions per infraccions lleus que podrien arribar fins als 4.000 euros, o fins i tot arribar a quanties entre 150.000 i 3.000.000 euros en els casos més greus, a més del decomís o la clausura temporal, parcial o total de l’empresa per un període de cinc anys.