El nou edifici d’habitatge assequible començarà la seua construcció aquest 2024

El nou edifici d’habitatge assequible començarà la seua construcció aquest 2024

L’immoble serà eficient des del punt de vista energètic i complirà els requisits de gestió de residus, circularitat o preservació del medi ambient


L’empresa municipal Pimesa va celebrar dimarts el seu consell d’administració. Una reunió en el qual es va informar de la recepció del projecte d’execució per a la construcció d’un edifici de 76 habitatges, 2 locals comercials i garatge per a 75 aparcaments sobre una parcel·la situada al carrer Mestre Ángel Llorca. El nou edifici s’ha concebut per al seu ús íntegre en règim de lloguer assequible durant un termini d’explotació de 50 anys, a causa de l’alta demanda existent i de les necessitats ciutadanes.

La inversió total és de 9,1 milions d’euros i l’empresa municipal ja compta amb els projectes tècnics necessaris per a licitar l’execució de les obres de construcció de l’edifici. Segons el regidor d’Estratègia Municipal, Francisco Soler, l’edifici serà eficient des del punt de vista energètic, amb un consum d’energia primària no renovable inferior al 20% respecte als valors establits per a edificis nous destinats a ús residencial-habitatge. A més, complirà els requisits de gestió de residus, circularitat, preservació del medi ambient i etiquetatge climàtic i mediambiental.

En aquest sentit, el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, ha apuntat que es compleixen els requisits de sostenibilitat i a nivell social per a sol·licitar una subvenció de fons europeus. La idea és que les obres del puguen començar aquest 2024.

Segons Soler, per al lloguer dels habitatges es prioritzarà el criteri social, amb uns ingressos màxims de 4,5 vegades l’IPREM. El preu estimat del lloguer d’un habitatge de dos dormitoris amb plaça de garatge amb despeses de comunitat es preveu entorn d’uns 490 euros mensuals.

D’altra banda, el Consell d’Administració de Pimesa ha acordat reservar l’edifici 77b.1 d’Elx Campus Tecnològic a la mercantil que opera amb la marca comercial KOALA BAY, un referent de moda innovadora amb prop de 50 botigues en tota Espanya que en 2022 va facturar més de 28 milions d’euros. Segons el regidor de l’àrea, les instal·lacions comprendran més de 2.500 metres quadrats útils d’oficines en cinc plantes.

El consell d’administració de Pimesa acorda reservar un edifici d’Elx Campus Tecnològic a la mercantil que opera amb la marca comercial Koala Bay

La mercantil preveu realitzar un inversió superior al milió d’euros i donarà cabuda a més de 200 treballadors. Les obres d’adequació s’iniciaran en el segon trimestre de 2024 i poden instal·lar-se a la finals d’enguany a Elx Campus Tecnològic. El contracte tindrà un termini inicial de 10 anys de duració, amb una renda mensual de l’immoble d’uns 13.500 euros més IVA, encara que l’empresa té una opció de compra de l’edifici d’entre 4 i 5 milions en funció de la data en què poguera exercitar-se.

Un altre dels assumptes tractats en la reunió del Consell va ser la recepció del projecte Bàsic i d’execució per a la realització de les obres de rehabilitació de 18 edificis del barri Porfiri Pasqual. Pimesa presentarà pròximament els projectes davant les quaranta comunitats de propietaris del barri per a la seua aprovació i davant l’Ajuntament d’Elx per a l’obtenció de la corresponent llicència d’obres.

Al mateix temps, es va aprovar la contractació dels serveis d’assistència tècnica de redacció del projecte de reurbanització del barri. La intervenció en Porfiri Pasqual té un cost total subvencionable de 13 milions d’euros, dels quals prop de 10 milions procedeixen de fons europeus, una aportació de 1,9 milions de l’Ajuntament i la resta aportada per les persones residents al barri.

Respecte al barri de Sant Antoni, el grau d’execució del quart edifici sobrepassa el 82% i està previst que les obres concloguen aquesta primavera. En les pròximes setmanes, Pimesa aprovarà el plec de condicions per a la venda dels 54 habitatges.

Així mateix, es va aprovar l’expedient de contractació per a l’adjudicació del contracte d’execució de les obres de demolició dels blocs de cases núm. 11, 12, 13 i 14 del barri, amb un pressupost base de licitació per import d’1’4 milions d’euros més IVA amb un termini màxim de quatre mesos i mig.

Segons Soler, aquests blocs “van ser declarats en situació legal de ruïna per l’estat de deterioració avançada que presentava la seua estructura”.