El Palmerar serà l’eix central de la presència d’Elx a Fitur

El Palmerar serà l’eix central de la presència d’Elx a Fitur

La ciutat acudirà per primera vegada amb una palmera datilera a la Fira Internacional de Turisme que se celebra la setmana vinent a Madrid


La regidora de Turisme, Irene Ruíz, ha presentat l’extens programa d’activitats, presentacions i reunions que es duran a terme del dimecres 24 al diumenge 28 de gener durant la celebració a Madrid de la nova edició de la Fira Internacional de Turisme Fitur. “Elx tornarà a ser present un any més en un dels esdeveniments de promoció turística més importants a l’àmbit internacional”, ha assenyalat Ruíz.

Elx acudirà a la cita com a marca turística de la Comunitat Valenciana i disposarà d’un estand de 30 metres quadrats, el doble que l’any anterior, amb vinils retroil·luminats i pantalles en les quals es mostraran els principals reclams i experiències turístiques del municipi. Segons la regidora, l’eix central d’enguany serà el Palmerar “com a element singular i diferenciador de l’oferta turística” i per primera vegada, Elx portarà una palmera datilera de 4 metres d’altura.

En aquesta cita es presentarà l’estratègia conjunta de promoció de productes turístics d’Elx i Alacant a partir de 2025

Aquest serà un dels principals reclams durant els dies de fira, que arrancarà el 24 amb la celebració del Dia de la Costa Blanca. Eixa vesprada es presentarà Elx com a oferta turística i els seus principals atractius, a més de l’estratègia conjunta Elx-Alacant de promoció de productes turístics centrada en el turisme esportiu i MICE, centrats en reunions, congressos i exposicions.

El dijous tindrà lloc la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana i a la plaça central s’entregaran els premis SICTED, els distintius turístics de qualitat. Ja en l’estand d’Elx es realitzarà una trobada amb les ciutats germanes de Jaca, Sant Bartolomé de Tirajana i Tolosa per a compartir els reptes turístics d’aquest 2024, a més de presentar la nova imatge del complex Marina Resorts.

El divendres, últim dia de fira per al públic professional, se firmarà l’acord d’intencions amb Ouigo, la marca d’alta velocitat ferroviària de baix cost de l’operador SNCF que arribarà a Elx a la primavera, per a determinar les accions promocionals de captació de turisme.

Al marge de les presentacions, s’han organitzat diferents reunions amb agents turístics i touroperadores, responsables d’oficines de turisme de ciutats europees i empreses creueristes “per a oferir Elx com a possible visita en arribar a Alacant”, ha indicat Ruíz. També hi haurà una trobada amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) en la línia de captació d’esdeveniments esportius i la presentació del projecte pilot ‘Elx Destinació Sostenible’ en col·laboració amb Invatur.

Segons Ruíz, no faltaran degustacions de productes locals com la magrana mollar o el dàtil “perquè els visitants proven els sabors de la terra” o les demostracions de l’artesania de la palma blanca. També serà present la Dama Vivent i les Reines i Dames de les Festes d’Elx.

Després del pas del públic professional, ja el cap de setmana, es realitzaran diverses activitats per al públic general com els tallers paleontològics a través del MUPE. Previ a l’inici del Fitur, el dia abans tindrà lloc l’Assemblea de Ciutats AVE a la qual Elx pertany de ple dret des de l’any 2021.