L’Ajuntament protegirà la creu del Passeig de Germanies

L’Ajuntament protegirà la creu del Passeig de Germanies

La Junta Local de Govern aprova encarregar als tècnics municipals la redacció de la documentació per a incloure aquest element en el Catàleg de Béns i Espais protegits del Patrimoni Cultural Valencià


La Junta Local de Govern de l’Ajuntament d’Elx ha acordat encarregar als serveis tècnics municipals la redacció de la documentació necessària per a incloure la creu del Passeig de Germanies en el Catàleg de Béns i Espais protegits, de conformitat amb la Llei 4/1998  d’11 de juny del Patrimoni Cultural Valencià.

Al mateix temps, en la reunió celebrada dijous s’han ratificat els informes jurídic i patrimonial realitzats per tècnics municipals que “avalen el caràcter patrimonial, històric i social d’aquesta Creu, que no conté elements franquistes ni d’exaltació del règim i la necessitat de la seua permanència i protecció”, segons ha explicat el regidor de Recursos Humans, José Navarro, com a portaveu de la Junta Local de Govern.

Navarro ha indicat que es tracta d’una “ratificació de la decisió presa per aquest govern municipal per a la permanència d’una Creu respectada per tots els governs democràtics d’aquesta ciutat”. A més, ha deixat clar que es tracta d’un “compromís” amb els ciutadans.

 

Informes jurídics i patrimonials ratifiquen la decisió del govern municipal de mantindre la creu

“Mentre aquest govern municipal estiga al capdavant, la Creu del Passeig de Germanies romandrà amb total normalitat”, ha assegurat l’edil, que ha afegit que aquests dos informes, d’una banda, “realitzen una cronologia d’aquesta plaça com a lloc de trobada i assenyalen que aquest element no conté elements franquistes i està adaptat a les condicions democràtiques”. D’altra banda, “es refereix a sentències que avalen aquesta decisió i estableix paral·lelismes entre Elx i altres ciutats en la mateixa situació”.

D’altra banda, en la Junta Local de Govern, s’ha aprovat sol·licitar a la Direcció General de Transparència i Participació la retirada del monument del Catàleg de Vestigis Contraris a la Memòria Democràtica i la Dignitat de les Víctimes, als quals se’ls donarà trasllat d’aquest acord.