L’Ajuntament realitzarà la major plantació d’arbres de la història

L’Ajuntament realitzarà la major plantació d’arbres de la història

La Junta Local de Govern aprova l’inici de l’expedient per a una primera fase amb la qual plantar un miler d’exemplars


L’Ajuntament d’Elx realitzarà la major plantació d’arbres de la història. El dijous 18 de gener la Junta Local de Govern ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte de subministrament d’arbratge per a la seua plantació en tot el municipi. El contracte suposa un miler de nous arbres que es disposaran en zones que requereixen de major ombra, com és el cas de Carrús, Toscar, Sector V, Altabix o Centre.

“El nostre compromís és omplir Elx d’arbres, perquè són vida. Això és respecte per la naturalesa i fer una ciutat més verda”, ha assenyalat la portaveu Inma Mora, que ha indicat que el contracte és de 199.000 euros. Al mateix temps, es pretén dur a terme la construcció de 600 escocells per tot el municipal, sense llevar places d’aparcament.

En la reunió de la Junta Local de Govern celebrada al centre juvenil de la pedania de la Foia també s’ha aprovat el manual d’imatge corporativa municipal amb l’ús de l’escut i de la nova banda logotip ‘Excelentísimo Ajuntament d’Elx-Excel·lentíssim Ajuntament d’Elx’.

Mora ha indicat que es tracta de “recuperar l’escut del segle XVII amb un estil més tradicional i el redisseny de la imatge heràldica, a més d’incloure la banda amb la paraula Excel·lentíssim”. La nova proposta recupera elements desapareguts, com és el cas dels ornaments en la vestimenta de la matrona romana, la diferència d’altura entre les torres de la caserna superior o la flama del llaura situada A l’inferior.

També s’han redissenyat els ornaments vegetals perquè puguen ser adaptats als diferents formats en els quals es presente l’escut. Quant a l’oval protagonista, s’han millorat les proporcions de la llegenda que apareix en la seua bordura “Colonia Iulia Illice Augusta” per a aconseguir una major llegibilitat.

Així mateix, s’ha aprovat la concessió de la llicència d’obres per a la restauració parcial de la coberta de l’església de la pedania de la Vallverda. La portaveu de la Junta Local de Govern ha assenyalat que aquesta actuació se centra en la substitució i/o reparació de la cintra, o cintres, de fusta que puguen estar en mal estat. També la substitució de la coberta de la zona de magatzem, lavabo i despatx del lateral est de l’edifici i dels canals de recollida d’aigua de pluja de la coberta de l’edifici.

 

Llum verda a la nova imatge corporativa municipal amb la renovació de l’escut i la banda del logotip que inclou Excel·lentíssim Ajuntament en castellà i valencià

D’altra banda, s’ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte de subministrament d’equipaments i les seues llicències per a la dotació d’una infraestructura d’alta velocitat als centres cívics d’Asprella i Santa Anna a través de la implantació d’una xarxa wifi d’alta velocitat per un import de 81.875 euros. A més, en la reunió s’ha donat llum verda a l’inici de l’expedient de licitació del contracte de subministrament, instal·lació, integració, gestió i assistència tècnica per a la implantació d’una Zona de Baixes Emissions a Elx. El valor estimat és de 3,89 milions d’euros. Aquesta actuació amb una subvenció de 2,7 milions i la posada en marxa ha de realitzar-se abans del 31 de desembre d’enguany. Les ZBE Centre inclou la zona del barri antic on ja s’ha realitzat diverses actuacions de conversió en zona de vianants i ZBE Anell Exterior inclou Pont Nou, Santa Teresa, Candalix, La Vila, El Salvador i El Raval entre altres.

En la reunió s’ha aprovat a més l’emissió de l’informe ambiental i territorial estratègic del nou document de la modificació puntual núm. 36 de l’ordenació detallada del Pla General d’Elx: Protecció del Mercat Central.