Llum verda a la llicència de demolició de quatre blocs a Sant Antoni

Llum verda a la llicència de demolició de quatre blocs a Sant Antoni

El Consell d’Administració de Pimesa aprovarà aquest mes la licitació de les obres amb l’objectiu de finalitzar l’enderrocament a l’estiu


La Junta Local de Govern de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat el projecte de demolició dels blocs 11, 12, 13 i 14 als carrers Pintor Benedito, Palombar, Alcana i Saoni del barri de Sant Antoni. Segons ha explicat el regidor de Recursos Humans, José Navarro, en qualitat de portaveu, el Consell d’Administració de Pimesa aprovarà aquest mes de gener la licitació de les obres.

El termini d’execució de les obres té una duració de 4,5 mesos i l’objectiu és que l’enderrocament dels quatre blocs de Sant Antoni siga una realitat a l’estiu. El projecte ha sigut informat des del Secció Tècnica de Control de la Legalitat Urbanística de manera favorable i els costos ascendeixen a 1,7 milions d’euros.

En la reunió d’aquest dijous també s’ha declarat deserta la licitació del contracte d’obres de retirada de plaques de fibrociment als col·legis Sanchís Guarner, L’Alcúdia i Miguel de Cervantes. Segons Navarro, no s’ha presentat cap oferta i des de l’àrea de Contractació s’ha optat per l’alternativa d’un contracte negociat sense publicitat amb l’objectiu de realitzar aquesta actuació en els mesos d’estiu tal com es va comprometre l’alcalde Pablo Ruz i la regidora d’Educació, María Bonmatí.

D’altra banda, s’ha modificat el contracte de gestió del servei urbà d’autobusos de la ciutat, sota la modalitat de concessió administrativa. Una modificació perquè els pròxims sis autobusos a renovar segons el pla de renovació de flota de l’actual contracte (3 autobusos en 2024 i 3 autobusos en 2025), siguen adquirits amb tecnologia 100% elèctrica, en el marc del projecte Elx-Mobilitat Verd subvencionat amb fons Next Generation. Segons Navarro, l’informe realitzat per l’empresa concessionària del servei d’autobusos compta amb vistiplau del Consell Jurídic Consultiu.

A més, s’ha declarat deserta la licitació del contracte de servei d’assistència tècnica per a la redacció del catàleg de proteccions d’Elx i de la proposta de Registre del Palmerar. Des del govern municipal pretenen donar agilitat a aquest procés i treballar per la millora de la protecció patrimonial.