L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx interpreta Mozart i Dvórak el dissabte al Gran Teatre

L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx interpreta Mozart i Dvórak el dissabte al Gran Teatre

Els cines Odeon projecten aquesta setmana la pel·lícula candidata a varis premis Oscar Los asesinos de la luna, dirigida per Martin Scorsese i protagonitzada per Leonardo DiCaprio i Robert DeNiro


L’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx (OSCE) intepreta el dissabte 3 de febrer obres de Mozart i Dvorák en una simfonia concertant per a oboé, clarinet, trompa, fagot i orquestra en mi bemoll major, dirigida per Mihnea Ignat.

Els cines Odeon també estrenen dimecres Los asesinos de la luna, dirigida per Martin Scorsese i protagonitzada per Leonardo DiCaprio i Robert de Niro. Aquesta pel·lícula, ambientada a l’Oklahoma de la dècada de 1920, narra els assassinats en sèrie dels membres de la nació indígena Osage, que era molt rica en petroli; una sèrie de crims brutals que més tard es coneixeria com el “Regnat del Terror”.

El Centre de Cultura Contemporània d’Elx L’Escorxador, per la seua part, acull el taller infantil Xicotets i xicotetes artistes. Taller Menines en el qual, inspirat pel quadre de Velázquez, els més xicotets de la casa poden recrear la seua pròpia versió de Les Menines.

GRAN TEATRE

Representació teatral: Baptisme de la moreria del Raval

Divendres 2 de febrer a les 20.30 h

Informació: Organitza la Regidoria de Festes. Forma part de les activitats de la Festa de Mig Any 2024 de l’Associació Festera de Moros i Cristians.

Música clàssica: Mozart i Dvorák, amb l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx OSCE

Dissabte 3 de febrer a les 19.00 h

Preu: 16, 18 i 20 €

Informació: Simfonia concertant per a oboé, clarinet, trompa, fagot i orquestra en mi bemoll major, K 297b. Director Mihnea Ignat.

Humor: A ningú que li passe, d’Eugeni Alemany

Diumenge 4 de febrer a les 19.00 h

Preu: 16, 18 i 20 €

Informació: L’humorista valencià Eugeni Alemany i la seua amiga Zuleima Gonzáles comparteixen, per fi, escenari.

Eugeni tenia un deute pendent amb el seu públic. Després d’haver analitzat humorísticament les mares valencianes, havia de venjar-se. Per això ha arribat el moment de parlar d’ells. Ha arribat el moment de ficar canya als homes valencians.

A Zuleima també li interessen els homes valencians, però no per a parlar d’ells, precisament.

L’ESCORXADOR

Taller infantil: Xicotets i xicotetes artistes. Taller Menines

Diumenge 4 de febrer

D’11.00 a 13.00 h

Sol·licitud de places per WhatsApp al 684 082 555, el dilluns de la setmana que s’imparteix el taller a partir de les 9.00 h

Informació: En aquest taller ens inspirem en el famós quadre de Velázquez per a crear la nostra versió de les famoses donzelles, realitzant una figura inspirada en el quadre, però utilitzant l’argila com a suport.

Pròxims tallers:

  • Diumenge 3 de març: El teatre reflectit en la ceràmica (Mes del Teatre).
  • Diumenge 21 d’abril: Jardí en miniatura.

Exposició: Art3 (Patricia Carrión, Àngela Miralles i Miriam Sansano)

Del dissabte 27 de gener al diumenge 25 de febrer

De dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h

Els dissabtes d’11.00 a 14.00 h / De 17.00 a 20.00 h

Els diumenges d’11.00 a 14.00 h

Informació: Exposició d’art col·lectiva on les artistes Patricia, Àngela i Miriam, professores de l’Escola de pintura de Patricia Carrión, mostraran la seua obra més recent. Les tècniques emprades en la seua majoria seran oli sobre taula, a més de gravat i transferència sobre tela.

CINES ODEON

Filmoteca: Los asesinos de la luna

Del dimecres 31 de gener al diumenge 4 de febrer

Horari especial: 17.00 i 21.00 h

Nacionalitat: els EUA

Sinopsi: Ambientada a l’Oklahoma de la dècada de 1920, narra els assassinats en sèrie dels membres de la nació indígena Osage, que era molt rica en petroli; una sèrie de crims brutals que més tard es coneixeria com el “Regnat del Terror”.

Cine especial: Novelda-Japón

Dijous 1 de febrer

20.00 h

Nacionalitat: Espanya

Sinopsi: Aventura d’un jove que, després d’un accident de cotxe en el qual quasi perd la vida, decideix trencar amb tot i partir sense diners a la recerca del seu somni: viatjar al Japó. Aquest documental ens narra, a mode de diari de càmera, les experiències d’aquest jove i la vida de les persones que es van creuar al seu camí i el van ajudar a complir el seu objectiu.

Cineclub Luis Buñuel: El reino animal

Divendres 2 de febrer

17.30 i 20.00 h (VOSE)

Nacionalitat: França

Sinopsi: En un món assotat per una ona de mutacions que transformen alguns humans en animals, François fa tot el possible per salvar la seua esposa, afectada per aquesta misteriosa malaltia. Mentre la societat es veu abocada a un nou ordre, iniciarà al costat d’Émile, el seu fill de 16 anys, una cerca que els canviarà per sempre.

Cine infantil: Doraemon: El nou dinosaure de Nobita

Dissabte 3 de febrer a les 17.30 i 20.00 h

Diumenge 4 de febrer a les 17.30 h

Nacionalitat: el Japó

Sinopsi: Nobita visita una exposició de dinosaures amb el col·legi i troba una pedra que sembla ser un fòssil d’un ou de dinosaure. Amb el mocador del temps de Doraemon, retorna el fòssil al seu estat original i de l’ou ixen dos dinosaures bessons als quals anomena Kyu i Myu.

LA CALAFORRA

Exposició: Cartells, fotografies i dibuix infantil de l’Associació Festera de Moros i Cristians.

Del dijous 18 de gener al diumenge 4 de febrer

De dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h

Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h

Informació: Cessió sol·licitada per la Regidoria de Festes, a petició de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx.

 

L’ORDE TERCER

Exposició d’aquarel·les: Trencadís. Entre el retrat i el paisatge, de Carlos García.

Del dimecres 24 de gener al diumenge 25 de febrer

De dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h

Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h

Informació: L’artista Carlos García se submergix en un viatge artístic que va més enllà de la mera representació visual, explorant el concepte de “Trencadís” com un mosaic d’experiències i emocions. L’exposició consta d’aproximadament 25 aquarel·les de paisatges i retrats de grandària variada.

 

MACE – SALA D’EXPOSICIONS TEMPORALS

Exposició: Figures i ficcions, de Daniel Coves

Exposició del 26 de desembre de 2023 al 28 d’abril de 2024

De dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 18.00 h

Diumenges i festius de 10.00 a 14.00 h

Informació: El reconegut artista il·licità Daniel Coves exposa per primera vegada a Elx, amb més de 40 obres d’art figuratiu; en moltes d’elles semblen persones on predomina el temps, la imatge i el color.

ALTRES ESPAIS

LA TRAMOIA

Taller: Laboratori sensorial

Dissabte 3 i diumenge 4 de febrer

Horari: D’11.30 a 13.00h

Coordina: Sofia Castellote.

Recomanat per a xiquets de 2 a 6 anys, acompanyats d’un adult.

Informació i reserves de plaça: 605 199 138.

Informació: La necessitat d’escoltar, olorar, mirar i tocar lliurement és intrínseca a l’ésser humà des que naix. Per aquesta raó, oferim un espai adaptat i preparat per a això. Busquem la possibilitat d’experimentar sense normes, amb materials no estructurats.

LA CARRETA

Teatre: El sueño de Jules Verne. Companyia J.M. Gestión Teatral

Divendres 2 i dissabte 3 de febrer a les 18.00 h.

Recomanat a partir de 2 anys.

Informació: El xicotet Jules Verne, amb tan sols nou anys, és castigat després d’intentar escapar a bord d’una fragata. Al costat del seu germà Paul, viurà mil i una aventures en la golfa de la seua casa imaginant creuar els continents i els oceans amb l’ajuda dels objectes i andròmines abandonats que té al seu abast.