Tercer Diàleg: Sant Sebastià i Elx, cultura i societat

Tercer Diàleg: Sant Sebastià i Elx, cultura i societat

El pròxim 31 de desembre, a la seu de la UMH a la plaça de Baix, tindrà lloc el tercer “Diàleg d’Elx”, que versarà sobre cultura i societat, i que ens acostarà l’experiència de Sant Sebastià en relació amb la Capitalitat Europea de la Cultura en 2016.


Els diàlegs són un conjunt de trobades promogudes per l’Ajuntament per a fomentar el debat ciutadà sobre temes relacionats amb la formulació de l’Agenda Urbana.

El diàleg tindrà com a punt de partida una anàlisi sobre situació cultural i la cohesió social a la ciutat d’Elx amb un enfocament en la història recent i en els desafiaments presents i futurs. Es prestarà especial atenció a la Festa, l’Alcúdia i el Palmerar.

A continuació, es realitzarà una exposició sobre la ciutat de Sant Sebastià, Capital Cultural Europea en 2016, l’Ajuntament de la qual va posar en marxa una política cultural sistematitzada, planificada i dotada de recursos que va superar un plantejament elitista, lúdic i amb mirada al turisme que havia caracteritzat Sant Sebastià. A través de l’entitat Donostia Kultura s’ha utilitzat la política cultural com una eina de cohesió social per a acostar les institucions a la ciutadania i practicar una governança compartida.

Després de les exposicions inicials, s’iniciarà el diàleg entre els dos ponents, amb la intervenció del públic.

Data: Dimecres 31 de gener – 18.00 – 20.00
Lloc: Plaça de Baix, 2 – Aula de la Universitat Miguel Hernández
Destinataris: Qualsevol persona interessada a Elx i que vulga contribuir a millorar la seua qualitat de vida.
L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.
Participants: Imanol Galdos Irizabal, director de Diplomacia Pública i Relacions Internacionals en Donostia Kultura (Ajuntament de Sant Sebastià). És llicenciat en Filologia Basca i Dret amb un màster en Administració Pública. És investigador i visitant en la Universitat de Boise (Idaho, els EUA) i Director del programa Other Words / Beste Hitzak, finançat per la Unió Europea. Té una extensa trajectòria professional en educació, universitat, comunicació, cultura i política. Va ser professor assistent de la Universitat de Ren (Nevada, els EUA) i membre del Comité de LIKE (ciutats i regions europees per a la cultura). Actualment representa Sant Sebastià en la Xarxa de Capitals Europees de Cultura.

Miguel Ors Montenegro, professor d’Història del Periodisme i director de la Càtedra Pedro Ibarra de la Universitat Miguel Hernández. Des de 2009 treballa en la web elche.me, una enciclopèdia digital com a exemple d’Història Pública que recopila fotografies, filmacions i biografies relacionades amb la història d’Elx. Doctor en Història per la Universitat d’Alacant, les seues investigacions s’han centrat en el segle XX a través de la premsa, la repressió de guerra i postguerra, el franquisme i l’ús habitual de fonts orals, amb prop d’un miler de testimoniatges arreplegats al llarg de quatre dècades de treball.

El diàleg estarà moderat per Jose Costero, consultor urbà i exdirector de l’Oficina Estratègica de Pamplona.

Agraïments