El saló de plens acull la presentació de la tripleta de la Trencà del Guió

El saló de plens acull la presentació de la tripleta de la Trencà del Guió

El ‘trencaor’ d’enguany és el confrare Miguel Ángel Crespo Guilló, de la Germandat de Passió i Mercè


El saló de plens de l’Ajuntament d’Elx ha acollit l’acte de presentació de la tripleta de la Trencà del Guió de la Setmana Santa 2024. Enguany el ‘trencaor’ és el confrare il·licità Miguel Ángel Crespo Guilló, de la Germandat de Passió i Mercè. Estarà acompanyat per Nereida González Ruiz, de la Confraria del Nostre pare Jesús de la Bondat i bon exemple en el Sagrat Lavatori i Inmaculada Crespo Guilló, de la Germandat de la Flagel·lació i Glòria d’Elx.

En l’acte institucional també ha sigut present el ‘trencaor’ de 2023, Héctor Manuel Poveda Campello, de la Germandat de María Santíssima de la Caritat i José Manuel Hernández Ortega, de Confraria Negació de Sant Pere “Pas del Gall”.

El pròxim 6 de març tindrà lloc l’acte de presentació de la revista, el pregoner i el portaestendard de la Setmana Santa d’Elx

La ‘Trencà del Guió’ és un dels actes més singulars de la Setmana Santa d’Elx, juntament amb el Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional des de 1997, i la tradicional processó de les al·leluies en el Diumenge de Resurrecció. Amb aquesta cerimònia es tanca cada any la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant, després de l’arribada de la Verge dels Dolors a la Plaça de Baix. Les primeres referències apareixen en el segle XVIII.

El pròxim 14 de febrer comença la Quaresma amb la celebració del Dimecres de Cendra. El dia 28 se celebrarà el Viacrucis per la Pau que estarà presidit per la imatge del nostre Pare Jesús Natzaré i que eixirà de Santa Maria. El 6 de març tindrà lloc la presentació de la revista, el pregoner i portaestandard de la Setmana Santa d’Elx i el dia 16 el pregó al Gran Teatre.