Presa de possessió de cinc nous inspectors de la Policia Local d’Elx

Presa de possessió de cinc nous inspectors de la Policia Local d’Elx

María José Aranda s’ha convertit en la primera dona inspectora de la història de la Policia Local d’Elx


El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit la presa de possessió de cinc nous inspectors de la Policia Local d’Elx, que han accedit al lloc a través del torn lliure. María José Aranda, Manuel Carratalá, Israel González, Antonio Mira i Javier Talavera han jurat el seu càrrec en presència del comissari cap César Zaragoza i de l’alcalde, Pablo Ruz.

D’aquesta manera, María José Aranda, s’ha convertit en la primera dona a prendre possessió del càrrec d’inspectora en la història del cos a la ciutat d’Elx. Aranda, que és portaveu de la Policia Local i membre del Departament de Comunicació, ha afirmat que se sent “molt orgullosa i emocionada” per convertir-se en la primera dona a ostentar aquest càrrec en la Policia Local d’Elx. A més, ha recordat que en els últims processos selectius s’han integrat altres tres dones en l’escala anterior, en la categoria d’oficial. “Som companyes que seguim el fil de les nostres predecessores, dos dones ja jubilades, Francisca Ballester i María Tenza que es van integrar en el cos en els anys 70, una època molt més complicada que en l’actualitat” ha afegit.

El lloc d’inspector entra dins de l’escala tècnica de la Policia Local, una escala intermèdia i “fonamental en l’estructura de comandaments del cos policial i amb una labor professionalitzada en una societat integrada i per la qual continuem treballant”, ha conclòs María José Aranda.