Un detingut a Elx per la sostracció de diversos objectes religiosos d’una parròquia

Un detingut a Elx per la sostracció de diversos objectes religiosos d’una parròquia

L’arrestat, després de ser descobert pel sagristà de la parròquia, va fugir del lloc i es va apoderar de diversos objectes religiosos i instruments musicals


La col·laboració entre Agents de la Policia Nacional i de la Policia Local d’Elx conclou amb la detenció d’una persona per un robatori amb força comés en una parròquia, després de la sostracció de diversos objectes religiosos i instruments musicals.

La intervenció inicial va ser duta a terme per una patrulla de la Policia Local d’Elx, a requeriment del sagristà de la parròquia on havien sostret diversos objectes religiosos, així com dues guitarres, un amplificador i un micròfon. El religiós va relatar als agents de Policia Local que havia vist rondar un home a qui no coneixia per davant de la sagristia i en ser interpel·lat pel motiu de la seua presència allí, aquest va marxar ràpidament del lloc i, poc després, se’n va adonar que el pany de la porta de la sagristia havia sigut violentada. La descripció del sospitós coincidia plenament amb una persona a la qual, instants abans, havien identificat als voltants de la parròquia a un home.

Gràcies a la coordinació entre els agents de Policia Nacional i Policia Local d’Elx, es va poder identificar i localitzar el presumpte autor dels fets i es van recuperar gran part dels objectes sostrets

Així mateix, els agents locals van realitzar un reportatge fotogràfic i un informe del que havia succeït i, després de les oportunes gestions, van localitzar un home que portava diversos objectes religiosos de la procedència dels quals no donava raons, per la qual cosa, com a mesura preventiva, van intervindre els objectes i van comunicar aquest fet al Grup de Robatoris de la Comissaria de Policia Nacional d’Elx, encarregat de la investigació que va continuar amb les perquisicions i, després de recaptar imatges de l’ocorregut per les càmeres de seguretat del lloc, va poder identificar plenament l’autor dels fets que, igualment, va ser reconegut per part del sagristà com la persona que va veure dins de la parròquia. A més, va reconéixer els objectes intervinguts per Policia Local com a propietat de la parròquia.

Donat allò esdevingut, els agents van procedir a la detenció d’aquesta persona i van recuperar diversos dels objectes sostrets, que eren un crucifix, una esfera metàl·lica daurada, medalles daurades amb la imatge de la verge i una creu metàl·lica daurada, que van ser retornats al sagristà com a propietat de la parròquia.

L’arrestat, de 50 anys d’edat i que comptava amb multitud d’antecedents per delictes similars, va ser posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de la localitat d’Elx, que va decretar el seu ingrés a la presó.

La coordinació policial clau per a garantir la seguretat ciutadana

La coordinació i cooperació entre els diferents cossos de seguretat és essencial per a oferir un servei de qualitat a la ciutadania i és un criteri necessari per a garantir la seguretat pública en tots els àmbits.