Detectada una festa on s’incomplien les mesures de seguretat

Detectada una festa on s’incomplien les mesures de seguretat

La finca on es va celebrar l’esdeveniment mancava d’assegurances d’incendi o responsabilitat civil i, a més, tenia cablejat sense cap mena de protecció


El passat 9 de març la Policia Local va dur a terme la inspecció d’un esdeveniment de grans característiques i afluència pública organitzat en una finca on no es complia amb les mesures de seguretat.

Després d’accedir al lloc, els agents van observar una persona que es trobava a la porta fent de servei d’admissió sense disposar de l’habilitació necessària per a això. El recinte, de 36.000 metres, no estava protegit per serveis de seguretat i només existia una via d’accés i eixida de persones amb una amplària reduïda per la instal·lació de taules, cosa que impedia una possible evacuació en cas d’emergència.

A l’interior, existien diferents zones, cabines de discjòqueis amb música a un volum molt elevat, així com diferents parades de vendes de menjar, beguda i diferents articles i serveis sense presentar cap d’aquests autorització per a poder exercir l’activitat.

Una única via d’accés i eixida amb una amplària reduïa i impedia una eventual evacuació

A més, els agents van observar que el subministrament elèctric de tots els punts de venda i de la resta d’instal·lacions del recinte, es trobaven alimentats per instal·lacions elèctriques que els seus cablejats quedaven exposats, tant pel sòl com pels arbres, sense disposar de cap mena de protecció, fins i tot en la zona destinada al públic. A més, al lloc tampoc es disposava de cap mitjà d’extinció d’incendis.

Durant la comprovació a l’interior de l’habitatge, reconvertida en discoteca, els agents van localitzar una zona habilitada com a cabina de DJ que no reunia les condicions ni mesures de seguretat exigides.

Respecte a les irregularitats detectades, els policies van alçar set actes de denúncia, ja que, a més, l’activitat mancava de les assegurances d’incendis, responsabilitat civil de l’activitat extraordinària, d’utilització de mitjans sonors o de llicència de celebració d’activitat.