Detingut un home per un delicte contra la salut pública i falsedat documental

Detingut un home per un delicte contra la salut pública i falsedat documental

L’implicat tenia al seu vehicle un gran nombre de receptes mèdiques privades fraudulentes


La Policia Local d’Elx deté un home de 30 anys per un delicte contra la salut pública i falsedat documental. Els agents realitzaven labors de vigilància i prevenció per la zona de Carrús quan van observar un vehicle que davant la seua presència va començar a realitzar maniobres sospitoses.

Els policies van procedir a donar-li l’alt mentre sol·licitaven ajuda d’una altra patrulla per a realitzar un registre tant als sospitosos com al vehicle. Durant la inspecció es van trobar al sòl cinc botelles d’un medicament, Toseína en solució oral, que segons va indicar un dels homes, eren seues i era per a dormir. A més, van observar en un compartiment, que estava tancat amb diversos caragols, un gran nombre de receptes mèdiques privades d’aquest medicament.

Els agents van sospitar de la veracitat de les receptes perquè van observar faltes d’ortografia en un document oficial

Davant el dubte que hagueren sigut obtingudes de manera fraudulenta, els agents es van acostar a una farmàcia per a preguntar al personal que treballa allí si les receptes eren falses, ja que presentaven clars signes de faltes d’ortografia no molt comunes en aquesta mena de documentació, com per exemple en lloc de “medicina”, “medicana” o en comptes de “col·legiat”, “coleglado”.

D’altra banda, els agents van contactar telefònicament amb la doctora que apareixia en les receptes. La sanitària mai havia exercit a la província d’Alacant i treballava per a la Seguretat Social, cosa que feia impossible que aquestes receptes privades hagueren sigut expedides per ella. També va comentar als policies, que ja tenia denunciat aquest fet, ja que s’usava el seu segell de col·legiada per a l’obtenció fraudulenta de medicació.