Elx destina la major partida de la història en ajudes al pagament de l’IBI

Elx destina la major partida de la història en ajudes al pagament de l’IBI

Enguany es concediran 1,7 milions d’euros, amb un màxim de subvenció per habitatge de 165 euros


L’Ajuntament d’Elx concedirà enguany la major partida de la història en ajudes per a l’abonament de despeses inherents a la titularitat de l’habitatge habitual, i que corresponen a l’exercici 2023. D’aquesta manera, es destinaran fins a 1,7 milions d’euros per a ajudar al pagament de l’IBI les famílies amb escassos recursos econòmics.

Segons el regidor d’Estratègia Municipal, Francisco Soler, “mai abans s’havia concedit tal quantitat per a pal·liar part de les despeses d’aquest concepte”. A més, ha recordat que l’any passat es van pressupostar 1,3 milions d’euros i aquest govern municipal va ampliar la partida fins als 1,5 milions amb una modificació pressupostària.

El termini per a sol·licitar les ajudes comença el dimecres 20 de març i es prolongarà fins al 31 de maig d’enguany. Els interessats hauran de realitzar la petició a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Elx o de manera presencial en qualsevol de les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà (OMAC). En aquesta convocatòria es manté la quantitat màxima a subvencionar fins als 165 euros i s’estima que els 1,7 milions d’euros puguen beneficiar un total de 12.000 sol·licitants.

El termini per a sol·licitar les ajudes comença el dimecres 20 de març i es prolongarà fins al 31 de maig

Soler ha assenyalat que “podran beneficiar-se els titulars d’habitatges amb un valor cadastral de fins a 70.000 euros. Això es tradueix en què les ajudes poden arribar al 92,78% dels habitatges d’Elx”. D’altra banda, es mantenen els requisits relacionats amb el règim especial d’ingressos i del valor cadastral a les persones amb grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Així mateix, es tindrà en compte l’import de l’IPREM, amb els mateixos coeficients per al càlcul dels ingressos en els diferents trams per a incrementar el nombre de sol·licituds. El regidor de l’àrea ha apuntat a més que enguany s’incorpora a la convocatòria com a criteri d’atorgament de les ajudes, l’orde de presentació de la sol·licitud fins a esgotar la dotació pressupostària.

En 2016 es van establir per primera vegada les ajudes al pagament de l’IBI. Aquell any es van resoldre un total de 1.366 ajudes per un import de quasi 135.000 euros. En l’últim exercici es van concedir 9.354 ajudes.