Els participants es podran apuntar al certamen des de hui, dimecres 17 d’abril, fins al 10 de maig inclusivament a l’OMAC i en sede.elche.es
L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Majors, ha organitzat la VI edició del Concurs de Gastronomia per a Persones Majors ‘Superxef Sénior’, que tindrà lloc del 28 al 30 de maig a l’Escola d’Hostaleria d’Elx.
Les inscripcions han començat hui, dimecres 17 d’abril i estaran actives fins al 10 de maig inclusivament a l’OMAC i en sede.elche.es. Els majors que vulguen participar han de tindre 60 anys o més, ser residents en alguna localitat del Baix Vinalopó i ser aficions de la cuina, és a dir, no haver sigut professional en la matèria o seguir en actiu.
La regidora de l’àrea, Aurora Rodil, ha animat els majors a participar i ha subratllat que “els protagonistes són ells que comparteixen les seues receptes, els seus secrets i el seu bon fer. Això ens deixa un llegat i ens dona un exemple vital que ens reafirma el convenciment que podem i devem aprendre d’ells”.
A més, la xef del restaurant La Finca i jurat en el concurs, Susi Díaz, ha destacat “l’esforç que realitzen els participants per afalagar la seua professió al costat del llegat i l’experiència que, a nosaltres com a professionals, ens transmeten aquests majors”.
Els requisits són tindre 60 anys o més, residir en alguna localitat de la comarca del Baix Vinalopó i ser aficionats de la cuina
El jurat estarà compost per Susi Díaz i Chema García de La Finca, Noelia Pascual de Cachito, José Galera d’Antojito, Fran Castell de la Pastisseria Castell, Carmen Canals de La Latería, Odón Martínez d’ El Granaino i Adrián Aliaga de Martino que triaran de 30 participants, 15 en cada tanda, sis dels quals arribaran a la final.
Els tres millors plats tindran diversos premis, la persona que quede en primer lloc tindrà un menjar per a dos persones al restaurant El Granaino, una caixa obsequi de confiteria Castell i productes d’alta qualitat de Dialprix; el segon lloc obtindrà un menjar per a dos persones al restaurant Cachito i productes d’alta qualitat de Dialprix; i en tercera posició podrà gaudir d’un menú tradició per a dos persones al Restaurant Martino i productes d’alta qualitat de Dialprix.