El sacerdot Ignacio Doñoro rep la primera distinció de ‘Benefactor de la Infància’

El sacerdot Ignacio Doñoro rep la primera distinció de ‘Benefactor de la Infància’

El guardó ha sigut concedit per la seua lluita contra el tràfic de menors i per l’atenció de xiquets en situació de vulnerabilitat a Natzaret


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Infància, Família i Majors, ha entregat la primera distinció ‘Benefactor de la Infància’ a Ignacio Doñoro, sacerdot dedicat a la lluita contra el tràfic de menors i a l’atenció de xiquets en situació de vulnerabilitat a Natzaret.

La regidora de l’àrea, Aurora Rodil, ha assenyalat que, “en aquesta primera edició, hem decidit triar una persona que s’ocupa dels xiquets que estaven totalment oblidats, puguen desenvolupar-se amb felicitat i en forma integral. I per això, el Pare Doñoro, és un d’aquests casos heroics.”

L’acte s’ha celebrat al Centre de Congressos amb la presència de l‘alcalde d’Elx, Pablo Ruz i el bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant, José Ignacio Munilla. Abans del lliurament de la distinció, s’ha realitzat una taula redona i la jornada ha finalitzat amb una actuació de la capella del Misteri d’Elx.

El guardonat, el sacerdot Ignacio Doñoro, ha explicat que, a la llar Natzaret “arriben xiquets totalment destrossats, desnonats, ens els entreguen perquè no els vol ningú, perquè moriran ja que l’amor és capaç de sanar totes les ferides.”

El reconeixement s’atorgarà de manera anual amb el lema “Qui salva un xiquet, salva la Humanitat”

Hui, el projecte d’aquest sacerdot bilbaí compta amb sis llars Natzaret a Iberoamèrica, i el seu objectiu primordial és retornar als xiquets acollits a la llar el dret a la seua pròpia identitat, així com una vida lliure de violència o maltractaments, procurant-los un desenvolupament integral harmònic tant físicament com psicològicament.

L’Ajuntament d’Elx ha adquirit un compromís clar amb les polítiques de protecció de la infància i amb la defensa dels drets del xiquet, especialment amb aquells que estan en una situació més feble i vulnerable. Aquest reconeixement s’atorgarà de manera anual per la Regidoria i amb el lema “Qui salva un xiquet, salva la Humanitat”.