Elx inicia la formació per a la prevenció i actuació contra la violència sexual en espais d’oci

Elx inicia la formació per a la prevenció i actuació contra la violència sexual en espais d’oci

L’objectiu és que el personal dels locals conega les línies bàsiques de prevenció i actuació davant casos de violència sexual


La regidora de Dona, Caridad Martínez, ha presentat la primera jornada de formació de protocol de prevenció i actuació enfront de la violència sexual dirigida a establiments d’oci. La jornada tindrà lloc el dilluns, 22 d’abril, a les 18.30 hores al Centre de Congressos d’Elx.

Martínez ha volgut fer una crida a tots els locals perquè realitzen el curs i ha indicat que “així entre tots farem d’Elx una ciutat més segura i amb més conscienciació en prevenció i erradicació d’agressions sexuals” i a més ha afegit que amb aquesta formació “Elx és referent per a altres ciutats a l’hora que les dones se senten més segures”.

La formació serà el dilluns, 22 d’abril, a les 18.30 hores al Centre de Congressos d’Elx

Amb aquestes xarrades, la Regidoria de Dona al costat de Casa de la Dona, pretén que el personal de locals d’oci de la ciutat conega les línies bàsiques de prevenció i actuació en casos en els quals dones puguen veure’s en situacions incòmodes o fins i tot perilloses a causa de determinades conductes o actituds.

Una vegada que el personal finalitze la formació, els establiments podran sol·licitar la seua adhesió al protocol i se’ls farà arribar un segell distintiu que hauran de col·locar a l’accés al local, així com als banys de xiques. A més, també comptaran amb el protocol al qual podran tindre accés totes les persones que treballen allí. Amb aquests segells distintius, les dones sabran que, en cas de sentir-se en una situació de perill, podran acudir a demanar ajuda al personal amb total tranquil·litat i que aquests sabran com actuar.

La formació està dirigida a professionals d’oci i restauració: pubs, discoteques, restaurants, cafeteries, centres comercials, etc. Els establiments interessats poden posar-se en contacte amb la Regidoria a través del correu electrònicmujer@elche.es i inscriure el personal que desitgen.