Aquest cap de setmana de setmana comencen les activitats amb el curs formatiu de cant medieval que conclourà amb un concert a càrrec del mestre Marcel Pérès a la basílica de Santa Maria
La regidoria de Cultura ha presentat algunes de les novetats que portarà la vint-i-novena edició del Festival Medieval d’Elx, que tindrà lloc el mes vinent d’octubre.
La responsable de l’àrea, Irene Ruiz, ha anunciat que, per primera vegada el festival comptarà amb activitats formatives i actuacions que es duran a terme durant tot l’any “per a fer un salt de qualitat al Festival Medieval il·licità, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta cultural del municipi i de recuperar la tradició del cant tan relacionada amb el Misteri d’Elx”.
Entre les novetats, des de Cultura, han organitzat una sèrie d‘accions puntuals de caràcter formatiu que estaran destinades a professionals i estudiants de música, impartits per grans professionals que, a més, actuaran de manera totalment gratuïta després de cada curs.
L’oferta formativa començarà aquest cap de setmana i es dividirà en quatre especialitats que impartiran professors de la talla del mestre de cant medieval Marcel Pérès, els virtuosos Ensemble La Danserye o la referent de la dansa antiga Eva Narejos.
La regidora de l’àrea, Irene Ruiz, ha indicat que les activitats s’han organitzat amb l’objectiu de dotar d’una major qualitat el Festival Medieval d’Elx i d’ampliar l’oferta cultural del municipi
El primer taller s’iniciarà este divendres, 12 d’abril a les 17.00 hores a la Calaforra i estarà dedicat al cant medieval. El diumenge conclouran les jornades amb un concert de cant i orgue a la basílica de Santa Maria, que tindrà lloc a les 18.00 hores. Un concert obert a tota la ciutadania i dirigit pel mestre Marcel Pérès.
La següent data serà del 21 al 23 de juny amb tallers dedicats al cant medieval, a la dansa i a l’Escola de Ministrers. L’últim curs, coincidint amb el festival, serà del 25 al 27 d’octubre, on s’inclourà formació de lluita amb bastons. Tot aquell que desitge participar en els cursos podrà fer-ho deforma gratuïta prèvia inscripció a través de la plataforma de la Universitat Miguel Hernández.
Irene Ruiz ha indicat que “amb aquestes accions, aconseguim mantindre la mirada del públic sobre el Festival, formar professionals que ens oferisquen la possibilitat de crear espectacles propis i de qualitat i, finalment, un millor posicionament del nostre Festival respecte a uns altres de la mateixa temàtica”.