L’Ajuntament destina 160.000 euros a la convocatòria d’ajudes de Cooperació Internacional

L’Ajuntament destina 160.000 euros a la convocatòria d’ajudes de Cooperació Internacional

Les subvencions van destinades a les ONGD per al desenvolupament de projectes en països empobrits


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Cooperació, ha convocat una nova línia de subvencions destinades a projectes de cooperació internacional al desenvolupament per a la qual s’han destinat 160.000 euros amb possibilitat d’augmentar el pressupost en 44.000 euros més si s’aprova en el ple del pròxim dilluns.

Així ho ha anunciat la responsable de l’àrea, Celia Lastra, que ha assegurat que “un any més llancem aquestes ajudes per les terribles condicions en les quals viuen milions de persones en el món que són injustes i que ens commouen” així com per “la creixent demanda ciutadana d’oferir esperança enfront del sofriment extrem al qual assistim en un temps de conflictes creixents”.

I és que l’edil ha recordat que tal com apunten dades de Nacions Unides, “més de 700.000 milions de persones subsisteixen amb menys de 2 euros al dia, un menor de 5 anys mor cada 6 segons, 84 milions de xiquets i joves no assistiran a l’escola d’ací a 2030, es tardarà més de 300 anys a acabar amb el matrimoni infantil i prop de 2.000 milions de persones manquen d’una instal·lació bàsica per a llavar-se les mans”.

 

Les actuacions hauran de contribuir a millorar la qualitat de vida de persones vulnerables i a la lluita contra la pobresa

Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha tornat a convocar aquestes subvencions el principal objectiu de les quals és concedir ajudes a Organitzacions No Governamentals al Desenvolupament (ONGD) per a l’execució de projectes en països empobrits. Es tracta d’actuacions que contribuïsquen a la millora de la vida de persones que viuen en la pobresa extrema i que estiguen destinades a la lluita contra la fam, la seguretat alimentària, l’accés a l’educació i formació professional, la prestació de serveis sanitaris i tractament de malalties, la disponibilitat de fonts d’aigua neta, la igualtat entre home i dones o la sostenibilitat mediambiental, entre altres.

Les ONGD tenen un termini de 45 dies, des que es publiquen les bases de la convocatòria el pròxim 2 de maig, per a presentar els seus projectes. Entre els requisits està ser una ONGD integrada en el Consell Local de Cooperació al Desenvolupament, comptar amb una organització al territori on s’executarà el projecte, que aquest es realitze en països que es troben en baix o mitjà desenvolupament humà segons l’índex de Nacions Unides i que contribuïsca a la millora de les condicions de vida, a la lluita contra la pobresa i a la promoció del desenvolupament humà sostenible.

Finalment, Lastra ha volgut destacar “el ferm compromís d’aquesta corporació per continuar treballant i apostant per la cooperació internacional, ja que creiem que és de gran importància ajudar els països més empobrits al fet que tinguen una vida més digna”.