Avanç en el projecte de climatització de les escoles infantils municipals

Avanç en el projecte de climatització de les escoles infantils municipals

La Junta de Govern Local adjudica el contracte d’assistència tècnica per a la redacció del projecte i direcció de les obres d’instal·lació


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Elx ha adjudicat el contracte de serveis d’assistència tècnica per a la redacció del projecte i direcció de les obres d’instal·lació del sistema de climatització de les cinc escoles infantils municipals. La portaveu Inma Mora, ha explicat que aquest és un compromís del govern municipal per a millorar les condicions d’aquests espais, alhora que la qualitat de vida d’alumnes i professors, ja que en els mesos d’estiu les temperatures superen els 30 graus.

En aquest sentit, ha explicat que es tracta d’un contracte de cinc lots, un per cada escola infantil municipal. Els quatre primers s’han adjudicat a la mercantil HVAC Enginyeria SL per un import de 14.399 euros cadascun, mentre que, en el cas de l’últim lot, que es correspon a l’escola Rosa Fernández, l’empresa és UTECH Solutions SL per import de 14.823 euros.

Mora ha recordat que el govern municipal va instal·lar a l’inici del curs escolar i de manera provisional 80 aparells portàtils d’aire condicionat en totes les aules de les escoles infantils de Don Julio, Don Honorio, Els Xiquets, Don Crispín i Rosa Fernández.

Al mateix temps, s’ha aprovat l’inici de l’expedient de licitació del contracte d’obres de treballs per millora de pintura en col·legis públics i edificis municipals. El termini de presentació d’ofertes és de 20 dies naturals amb un pressupost base de licitació de 229.900 euros, que comprén els dos anys de duració més IVA, encara que el termini d’execució és prorrogable per dos anys més.

En la reunió també s’ha acordat l’ampliació de l’horari general d’espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics i terrasses per a l’any 2024, de l’1 de juny al 3 de novembre. Segons Mora, “aquesta ampliació d’horaris repercutirà de manera positiva en la dinamització de l’oci al municipi tant al nucli urbà com a les diferents pedanies”.

En la reunió s’acorda a més l’ampliació de l’horari general d’establiments públics i terrasses entre l’1 de juny i el 3 de novembre

En concret aquesta modificació suposa ampliar una hora més l’horari de cafeteries amb actuacions en directe i els pubs amb karaokes, fins a les 04.30 de la matinada. Els restaurants, bars i cafeteries amb cadires i taules en la via pública, l’horari finalitzarà a les 2.30 hores, quan a l’hivern és a les 1.30 hores.

En el cas de banquets, s’amplia mitja hora més, fins a les 04.30 hores i els salons lounge podran obrir fins a les 03.30 hores, mitja més. A les terrasses de tots aquests establiments es podrà prestar servei fins a les 2.30 de la matinada.

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de serveis didàctics i de mediació cultural al Museu Arqueològic i d’Història d’Elx “Alejandro Ramos Folqués” (MAHE) i al Museu d’Art Contemporani d’Elx i la seua Sala d’Exposicions Temporals. El pressupost base de licitació màxim anual de 61.255,70 euros i el termini de presentació de proposicions és de 25 dies naturals.

Així mateix, s’ha aprovat l’informe de revisió de les tarifes urbanes del servei de transport de viatgers d’Autotaxi per al terme municipal l’any 2024, sobre la base de la proposta presentada per l’Associació d’Empresaris d’Autotaxi d’Elx, i de manera que les tarifes siguen convergents amb les establides per a l’àmbit territorial més pròxim.

En aquest sentit, la portaveu Inma Mora, ha assenyalat que es tracta d’una pujada del 2,35% en cadascun dels conceptes de tarifes.