El Gran Teatre d’Elx acull la Mostra de Teatre Jove Óscar Martín de l’11 al 22 de juny

El Gran Teatre d’Elx acull la Mostra de Teatre Jove Óscar Martín de l’11 al 22 de juny

De les 15 representacions, gran part estan realitzades per grups de centres d’educació secundària d’Elx


La Regidoria de Joventut presenta una nova edició de la Mostra de Teatre Jove Óscar Martín, on es podran visualitzar 15 obres a l’escenari del Gran Teatre. La majoria d’estes representacions seran de centres d’educació secundària de la ciutat.

La regidora de l’àrea, María Bonmatí, ha explicat que, com a novetat, “s’ha posat a la disposició dels joves artistes que participen en la Mostra tres tallers perquè continuen potenciant la seua vocació i la seua passió per les arts escèniques”. Estes jornades didàctiques es realitzaran el 29 de maig i constaran d’una sessió de veu i expressió com a ferramenta per a la interpretació, impartida per Marchu Lorente; iniciació a la caracterització teatral, impartit per Carlos Macià; i el moviment escènic, impartit per Asun Noales.

Les obres que seran representades en esta edició són les següents:

· 11 de juny a les 21:00 h: Grup Shoah Teatre de l’IES Tirant lo Blanc amb l’obra: La edad de la ira de l’autor Nando López.

· 12 de juny a les 19:00 h: Companyia d’ÓperaVolare de l’IES Severo Ochoa amb l’obra: Voces Silenciadas de la Companyia d’ÓperaVolare.

· 12 de juny a les 21:00 h: Escola Somnis Teatre amb l’obra:  Hay motín, compañeras de l’autor Alberto Miralles.

· 13 de juny a les 21:00 h: Escola Somnis Teatre amb l’obra: La Jaula dels autors Cristina Aniorte i Rubén Pleguezuelos.

· 14 de juny a les 21:00 h: Virtuantes Virtual Grup Teatral amb l’obra: GÉNESIS (Un mito de la creación) de l’autor Erico Daniel Mävers.

· 15 de juny a les 21:00 h: Óscar Martín de l’IES Carrús amb l’obra: Mal día en Villa Ignota de l’autor Chinchilla.

· 16 de juny a les 19:00 h: Associació Siete Glorias de l’Espai Escènic d’Elx amb l’obra: Cuatro corazones con freno y marcha atrás de l’autor Enrique Jardiel Poncela.

· 16 de juny a les 21:00 h: Peras del Olmo de l’IES Montserrat Roig amb l’obra: Alice de l’autor Christian Amorós Cano.

· 18 de juny a les 19:00 h: Teatre del Foc de l’IES Montserrat Roig amb l’obra: Ni blanco ni negro, adaptació del llibret de Fernando López Acosta.

· 18 de juny a les 21:00 h: Ukumbi de l’IES Misteri d’Elx amb l’obra: Miénteme, miénteme mucho de l’autor Carlos Maciá Pérez.

· 19 de juny a les 19:00h: Ukumbi de l’IES Misteri d’Elx amb l’obra: Aulularia o La comedia de la olla Adaptació de l’autor J. Adrián Rodríguez.

· 19 de juny a les 21:00 h: Quemarropa de l’IES Vicente Verdú amb l’obra: Los Pelópidas de l’autor Jorge Llopis Establier.

· 20 de juny a les 21:00 h: Fum Teatre De Nuestra Sra. del Carmen (Carmelitas) amb l’obra: Centrifugados de l’autor Ernesto Martín Martínez.

· 21 de juny a les 19:00 h: El Oráculo de l’IES Cayetano Sempere amb l’obra: La venganza de Don Mendo de l’autor Pedro Muñoz Seca.

· 21 de juny a les 21:00 h: Ukumbi de l’IES Misteri d’Elx amb l’obra: Fenicias de l’autor Eurípides.

Com a novetat, Joventut ha organitzat tres tallers per a ajudar a ampliar coneixements de l’actuació als participants, que tindrà lloc el 29 de maig

La clausura de la Mostra la durà a terme la Garnacha Teatre amb la seua obra El cuarto de Verónica, guanyadora de la XXII edició de premis Max de les Arts Escèniques, així com diferents certàmens nacionals de teatre com Torrelavega, Paco Rabal, la Bañeza, Ibi entre altres.

Bonmatí també ha convidat “tothom al fet que s’acoste al Gran Teatre a veure les obres d’estos xics i xiques que han posat molt d’esforç i molta obstinació, porten treballant durant tot el curs. Us assegure que hi ha moltíssim talent al nostre municipi quant al teatre”.

Per part seua, la professora de l’IES Cayetano Sempere, Eva Latorre, ha destacat que “als alumnes no se’ls forma per a aprendre’s un text i dir-lo en un escenari, sinó que se’ls anima que facen teatre i també se’ls ensenya a ser públic de representacions teatrals”.

Les entrades a les funcions seran gratuïtes i es posaran adquirir a partir de la setmana que ve a la taquilla del Gran Teatre i en Instanticket.