Elche aspira a captar 25.000 cruceristes a l’any

Elche aspira a captar 25.000 cruceristes a l’any

L’alcalde Pablo Ruz i el president de l’autoridad portuària, Luis Rodríguez, es reunixen per a establir sinergies entre el port i el sector empresarial i potenciar l’arribada de turistes


L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz i el president de l’autoritat portuària, Luis Rodríguez, han celebrat una reunió de treball per a establir una sèrie d’iniciatives amb la qual potenciar sinergies entre la ciutat d’Elx i el seu sector empresarial amb el port d’Alacant.

“El port d’Alacant, és el port de tota la província i també d’Elx. Hem de ser capaços de portar turisme a la nostra ciutat a través dels creuers. El nostre objectiu és captar almenys un 10% dels creueristes que cada any arriben al port d’Alacant, al voltant de 25.000, perquè coneguen tot el que Elx pot oferir”, ha assegurat Ruz, qui ha apuntat que es posaran en marxa una sèrie de ferramentes amb les quals canalitzar eixe flux de creueristes a partir de la setmana que ve.

En este sentit, es pretén “fer més àgil l’arribada d’estos creueristes a Elx i que compten amb tota la informació possible del municipi. Es tracta de consolidar Elx com a destinació del turista de creuers a la província d’Alacant”, ha assegurat Ruz.

L’objectiu és consolidar el municipi com a destinació del turista de creuers en la província d’Alacant

D’altra banda, s’ha referit a la necessitat que el sector empresarial il·licità conega el potencial i els avantatges que oferix el port d’Alacant i consolidar sinergies. “Apostem per millorar l’aprofitament del port per part de la ciutat, acostar els avantatges competitius per a la indústria i tot el potencial d’exportació que oferix esta província”, ha indicat Luis Rodríguez.

Així, tots dos s’han referit al paper estratègic del port d’Alacant, la seua proximitat a l’aeroport i a Elx Parc Empresarial. D’esta manera, l’alcalde ha tornat a exigir una reunió amb el ministre de Transports i Mobilitat, per a posar sobre la mateixa la necessitat de la variant de Torrellano i la parada de Rodalia a Elx Parc Empresarial.

Així mateix, han destacat la important concentració de l’activitat planterista a Elx, una de les més importants d’Espanya. “Volem que siga el port d’entrada i eixida per a este sector”.

El president de l’autoritat portuària ha firmat en el llibre d’honor de l’Ajuntament i ha rebut un bust de la Dama d’Elx de mans de l’alcalde. Per part seua, a Pablo Ruz l’ha obsequiat amb una rèplica a grandària de reduït d’un equip de compressió per a bussos de 1913, com a símbol de l’evolució d’esta infraestructura.