Elx convoca la primera edició del Concurs ‘Superxef Júnior’ del 25 al 27 de juny

Elx convoca la primera edició del Concurs ‘Superxef Júnior’ del 25 al 27 de juny

Els participants es podran apuntar al certamen des del dilluns 20 de maig fins al 7 de juny inclusivament en l’OMAC i en sede.elche.es


La Regidoria d’Infància, Família i Majors posa en marxa la I edició del Concurs de Gastronomia per a Xiquets i Xiquetes ‘Superxef Júnior’ que tindrà lloc del 25 al 27 de juny en l’Escola d’Hostaleria d’Elx. Després de dur-se a terme la modalitat Sènior durant els últims sis anys amb un gran acolliment, enguany es crea la versió Júnior.

Els participants es podran apuntar al certamen des del dilluns 20 de maig fins al 7 de juny inclusivament en l’OMAC i en sede.elche.es. Els xiquets que vulguen participar han de tindre entre 11 i 14 anys complits en la data de fi d’inscripcions i ser residents en alguna localitat del Baix Vinalopó.

L’edil de l’àrea, Aurora Rodil, ha animat els xiquets a participar i ha subratllat que “volem que cuinen, que aprenguen tot el que implica submergir-se en la cultura culinària, volem que experimenten este sabor local i familiar, i mostren la seua creativitat i innovació”.

Per part seua, el xef del restaurant El Granaíno i jurat en el concurs, Odón Martínez, ha destacat que “amb este concurs el que pretenem és fomentar eixos valors que volem inculcar-los a les nostres noves generacions, com són l’orde i la transmissió de la nostra cultura. En la modalitat Sènior érem els hereus, i en esta ocasió, som els transmissors.”

El jurat estarà compost per Noelia Pascual de Cachito, Chema García de la Finca, Pedro Venteo, influencer més conegut com elmonochef i Odón Martínez d’El Granaíno que valoraran una única recepta de cada participant basant-se en la creativitat i enginy en el plantejament; orde i organització en l’elaboració; companyonia i afany de superació; i presentació i sabor del plat preparat.

Els requisits són tenir entre 11 i 14 anys complits en la data de fi d’inscripcions i residir en alguna localitat de la comarca del Baix Vinalopó

A més dels xiquets i xiquetes seleccionats per al concurs, els alumnes dels instituts Montserrat Roig i Tirant lo Blanc, mitjançant els seus cursos de cuina, seran els ajudants i marmitons perquè no tinguen cap dificultat per a l’execució dels seus plats.

El concurs culinari constarà de dos eliminatòries de 15 participants cadascuna, d’elles es triaran sis xiquets per a la final on tres seran els guanyadors. Els tres participants que acaben en les millors posicions amb el seu plat, rebran una bicicleta d’El Corte Inglés.