Elx posa en marxa un nou sistema informàtic per a millorar els servicis socials municipals

Elx posa en marxa un nou sistema informàtic per a millorar els servicis socials municipals

Es tracta d’una plataforma de gestió unificada que modernitzarà el servici i reduirà els temps d’espera


L’Ajuntament d’Elx, a través de les regidories d’Acció Social i Família, Infància i Majors, ha anunciat la posada en marxa d’un nou programa de gestió unificada dels servicis socials del municipi, Imatia Social, que s’implantarà el pròxim 3 de juny.

La regidora d’Acció Social, Celia Lastra, ha indicat que la nova plataforma “implicarà un avanç en la modernització dels servicis socials municipals dirigida a la millora d’aquests amb una important repercussió per a tota la ciutadania”.

Es tracta d’un nou programari informàtic que modernitzarà els servicis socials i facilitarà la labor del personal que treballa allí al mateix temps que optimitzarà la capacitat, els temps i la varietat de respostes.

Amb això, es pretén reduir en la mesura que siga possible la burocratització, facilitar la interoperabilitat amb altres administracions, reduir el temps de les tasques administratives i burocràtiques per a invertir-les en la intervenció educativa i psicosocial, unificar les ferramentes de treball, optimitzar la fiabilitat i la validesa de l’anàlisi de dades i recursos, així com implementar la transformació digital en els servicis socials.

És un nou sistema que busca reduir els temps d’espera però que alhora millorarà la qualitat de vida dels usuaris als qui tenim el deure d’atendre des d’estes àrees”, ha explicat l’edil de Família, Infància i Majors, Aurora Rodil, que a més ha afegit que la plataforma “serà un avanç enorme i suposarà un abans i un després en la gestió”.

En definitiva, la cap de secció de Modernització, Innovació i Qualitat de l’Ajuntament, Paqui Gadea, ha explicat que es tracta d’un programari de sistematització de la informació de tots aquells que acudixen als servicis socials i que permetrà adaptar-los a les necessitats de la població il·licitana a més de permetre la gestió d’agenda de cites prèvies dels ciutadans amb els agents.