L’Ajuntament d’Elx se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer d’Ovari

L’Ajuntament d’Elx se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer d’Ovari

El Salón de Plenos acoge la lectura del manifiesto de la Asociación de Afectadas por Cáncer de Ovario


L’Ajuntament d’Elx i l’Associació d’Afectades per Càncer d’Ovari (ASACO) han realitzat un acte conjunt de lectura de manifest amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer d’Ovari que té lloc este mateix 8 de maig.

La lectura del manifest ha sigut a càrrec de Zoraida López, afectada per la malaltia i sòcia d’ASACO que ha assenyalat que “la majoria dels casos es diagnostiquen entre els 45 i els 75 anys, encara que cada vegada, som més les dones detectades en edats més primerenques”. El seu discurs també s’ha centrat en assegurar que “són necessàries més campanyes de conscienciació en premsa, ràdio, televisió, xarxes socials per a sensibilitzar les dones i els professionals entorn dels símptomes d’aquest tumor. Aquests són molt inespecífics, per la qual cosa, els metges d’atenció primària no sospiten de la seua possible existència ni tampoc les mateixes dones“.

A través del manifest s’ha destacat que hui dia no existeix un mètode per a la detecció precoç i un 80% dels casos van en fases avançades.

López ha comentat que “aquesta és la raó per la qual en el moment que la pacient acudeix a consulta, és quan el càncer d’ovari ja ha disseminat i és més difícil de curar”. Per això, han insistit que “aquesta falta de símptomes clars fa de la informació i la formació que realitzen tant els professionals sanitaris com les associacions de pacients factors fonamentals per a guanyar la partida al càncer d’ovari”.

 

El col·lectiu insisteix que són necessàries més campanyes de conscienciació sobre aquesta malaltia per la falta de sensibilització entorn dels símptomes del tumor

Finalment, ha instat que “són necessàries més campanyes de conscienciació sobre aquest càncer a través de les que puguem sensibilitzar les dones i els professionals entorn dels símptomes d’aquest tumor”.

A l’acte, celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx, han acudit les regidores Celia Lastra, Acció Social; Inma Mora, Sanitat; i Aurora Rodil, Infància, Família i Majors. Lastra ha sigut l’encarregada de moderar l’acte i ha incidit en les paraules de Zoraida, “més investigació, més visibilitat, més divulgació i més fons econòmics per a lluitar contra el càncer d’ovaris”.

El càncer d’ovari és la principal causa de mort per càncer ginecològic i és el sext tipus de càncer més freqüent entre les dones. A Espanya es diagnostiquen uns 3.600 casos anuals, la qual cosa representa el 5,1% dels càncers entre les dones. Per això, la cirurgia és clau per a realitzar una extirpació total del tumor i determina una major supervivència mentre fa més efectiu els tractaments posteriors.