L’Ajuntament obri l’Hort del Xocolater a la ciutadania a partir del pròxim diumenge

L’Ajuntament obri l’Hort del Xocolater a la ciutadania a partir del pròxim diumenge

Per a la seua posada en marxa, l’Ajuntament ha realitzat una reforma integral de l’hort històric amb la poda de palmeres, canvi de lluminàries o la rehabilitació de l’ermita


L’Ajuntament d’Elx ultima els detalls per a la inauguració de l’Hort del Xocolater que obrirà les portes al públic a partir del pròxim diumenge. És un dels horts històrics de la ciutat situat al costat del Parc Municipal i el Palau d’Altamira i que compta amb més 9.000 metres quadrats de superfície.

Va ser el mes de març passat quan l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, i el president de la Fundació Mediterrani, Luis Boyer, van firmar el conveni per a la cessió d’ús temporal dels jardins de l’hort il·licità i obrir-lo a la ciutadania per a la realització d’esdeveniments culturals o socials de caràcter públic organitzats per l’Ajuntament. Un conveni que tindrà una duració inicial de 3 anys, subjecte a pròrroga.

La inauguració serà este dissabte amb motiu del XXIII aniversari de la declaració del Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat

De cara a la inauguració, l’alcalde, Pablo Ruz, ha visitat l’hort per a conéixer de primera mà els treballs d’adequació realitzats en estes últimes setmanes per part de la brigada de Parcs i Jardins de l’Ajuntament.

La reforma integral de l’Hort del Xocolater s’ha basat principalment en la poda de palmeres i reposició d’exemplars, inclosa dins del plec de poda del Parc Municipal; en la renovació de la instal·lació elèctrica per a donar llum a tots els fanals de l’hort que a més s’han pintat i s’ha fet un canvi de lluminàries a tecnologia led.

A més, s’han incorporat dos nous accessos per a la connexió de l’hort amb el Parc Municipal a l’entorn de l’ermita de la Mare de Déu, que també ha sigut rehabilitada i en la qual es col·locarà la imatge de la Verge, obra de Sánchez Lozano dels anys 50. També s’ha recuperat la font de l’ermita, s’han repintat totes les portes d’accés i s’ha rehabilitat el porxo de la casa principal de l’hort, la qual va quedar exclosa en el conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Mediterrani.

La inauguració de l’Hort de Xocolater serà dissabte que ve a les 21.00 hores coincidint amb el XXIII aniversari de la proclamació del Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. En l’acte es projectarà als assistents un vídeo sobre la història del Misteri d’Elx.