Torna una nova edició de Cinema Jove a l’Escorxador

Torna una nova edició de Cinema Jove a l’Escorxador

En la XXVI edició es repartiran set premis per un valor total de 5.000 euros entre les 34 obres triades per a passar a la final


La Regidoria de Joventut ha presentat la XXVI edició de la Mostra de Cinema Jove d’Elx, un certamen que compta amb la participació de joves artistes procedents de diferents parts del territori nacional.

Així ho ha explicat la regidora de l’àrea, María Bonmatí, que a més ha agraït el gran acolliment que ha tingut la Mostra en aquesta edició on s’han rebut 85 obres, de les quals 34 han sigut les triades per a passar a la final. A més, entre les finalistes, una desena de les obres són d’artistes il·licitans.

La XXVI Mostra de Cinema Jove d’Elx tindrà lloc del 14 al 18 de maig a l’Espai Escènic de l’Escorxador, on es projectaran els curtmetratges seleccionats pel jurat que estarà compost pel vicepresident del Cinema Club Luis Buñuel, José Cámara; pels codirectors del Rural FilmFest, el director i ajudant de fotografia, Jaume Quiles i el director de fotografia Alberto Gutiérrez; pel director, guionista i productor Chema García Ibarra; per la dissenyadora de producció i directora d’art Leonor Díaz i per la directora de cinema i música Andrea Alborch. Les entrades a les projeccions durant tota la setmana seran totalment gratuïtes fins a completar l’aforament.

Com en anys anteriors, el Premi Ciutat d’Elx, donarà als guanyadors pas directe al Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx 2024

El dissabte, 18 de maig, tindrà lloc la clausura i lliurament de premis, gala que estarà conduïda per l’actor il·licità Paco Peraile. Els premis s’atorgaran al millor curt realitzat per joves d’entre 14 i 18 anys, dotat amb 1.000 euros; al millor curt dut a terme per joves entre 19 i 30 anys, també dotat amb 1.000 euros o el Premi Ciutat d’Elx, dirigit a directors nascuts a Elx o alumnat del Grau de Comunicació de la UMH amb el qual s’entregaran 1.000 euros. A més, els qui reben aquest últim guardó, tindran accés directe al Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICE) 2024.

D’altra banda, també es premiarà, aquesta vegada amb 500 euros, la millor direcció, la millor interpretació jove, el millor curtmetratge en valencià i el millor curtmetratge en valors socials.

María Bonmatí ha posat en valor el certamen “que és reconegut de llarg al nostre país i que dona l’oportunitat a joves amb gran talent en les arts cinematogràfiques d’exposar les seues projeccions que amb tant d’esforç preparen i que des de la Regidoria de Joventut volem continuar fomentant i secundant”.