Augmenten a Elx un 7,63% les sol·licituds d’ajuda al pagament de l’IBI respecte a l’any anterior

Augmenten a Elx un 7,63% les sol·licituds d’ajuda al pagament de l’IBI respecte a l’any anterior

Esta subvenció ha recopilat un total de 11.440 peticions corresponents a l’exercici 2023


L’Ajuntament d’Elx ha rebut 11.440 sol·licituds per a la subvenció del pagament de l’IBI, corresponents a l’exercici 2023. La demanda d’esta ajuda s’incrementa en un 7,63% respecte a l’any anterior, la qual cosa correspondria a 873 sol·licituds més.

La dotació d’esta convocatòria és de 1,7 milions d’euros, la major partida de la història de la subvenció. Les persones que han demanat esta ajuda podran beneficiar-se com a titulars de vivendes amb un valor cadastral de fins a 70.000 euros. A més, es manté la quantitat màxima a subvencionar fins als 165 euros.

La dotació per a esta convocatòria és de 1,7 milions d’euros, la major partida de la història en esta matèria

Això suposa que el 92,78% de les finques d’Elx poden acollir-se a estes ajudes. També es mantenen tots els requisits relacionats amb el règim espacial d’ingressos i amb reconeixements especials com el grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Així mateix, es tindrà en compte l’import de l’IPREM, amb els mateixos coeficients per al càlcul dels ingressos en els diferents trams per a incrementar el nombre de sol·licituds. Enguany s’ha incorporat el criteri d’atorgament de les ajudes, l’orde de presentació de la sol·licitud fins a esgotar la dotació pressupostària.

En 2016 es van establir per primera vegada les ajudes al pagament de l’IBI. Eixe any es van resoldre un total de 1.366 ajudes per un import de quasi 135.000 euros. En l’últim exercici es van concedir 9.354 ajudes.