Comerç llança la convocatòria del concurs d’aparadorisme ambientat en Moros i Cristians o Misteri d’Elx

Comerç llança la convocatòria del concurs d’aparadorisme ambientat en Moros i Cristians o Misteri d’Elx

Es repartiran 5.000 euros en premis entre els comerços i establiments d’hostaleria que participen en una de les categories


La Regidoria de Comerç i Hostaleria ha aprovat la Convocatòria del Concurs d’Aparadorisme i Ambientació Comercial ‘Festes d’Elx 2024’ que, a diferència d’altres anys, se centra en dos temàtiques a triar: Moros i Cristians o el Misteri d’Elx.

La regidora de l’àrea, Caridad Martínez, ha explicat que “l’objectiu de la convocatòria és premiar la creativitat en el treball de decoració de comerciants i hostalers il·licitans donant visibilitat a dos festes tan importants a la ciutat”. A més, ha afegit que “així es promourà l’arribada de visitants, les compres en xicotets establiments del nucli urbà o la dinamització comercial del municipi”.

Podran presentar-se al concurs els comerços i establiments hostalers d’Elx que realitzen la seua activitat a peu de carrer, sempre que estiguen regularment oberts al públic, no siguen considerats gran superfície comercial i incloguen en els seus aparadors motius sobre la Festa de Moros i Cristians d’Elx o de La Festa. En el cas dels establiments d’hostaleria, estos han d’incloure les decoracions dins del local.

L’objectiu del concurs és promoure l’arribada de visitants a la ciutat durant les Festes d’Elx, així com promoure les compres en el xicotet comerç

El concurs comptarà amb un total de 5.000 euros en premis als aparadors més ben decorats. En ambdós categories hi haurà un primer premi de 1.000 euros, un segon premi de 750, un tercer de 500 i un quart premi de 250 euros. Per a concedir-los, el jurat tindrà en compte una sèrie de criteris com ara la imatge i presentació del producte, la creativitat, la il·luminació o la innovació.

“Animem els comerciants i els hostalers a participar, cosa que, sens dubte, convidarà veïns i visitants a passejar pels carrers i a entrar als seus establiments” ha destacat Martínez.

En la presentació del certamen han sigut presents el president de Moros i Cristians, Julián Fernández i un membre del Patronat del Misteri d’Elx, Cristian Agulló.

Els aparadors participants podran exhibir-se des del 2 fins al 15 d’agost i serà el dia 11 quan es donaran a conéixer els guanyadors. Per a participar serà necessari emplenar un formulari d’inscripció a través de la pàgina web de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Elx abans del 31 de juliol.