El comissari cap de la Policia Nacional, Pedro Montore, nou portaestandard del Misteri d’Elx

El comissari cap de la Policia Nacional, Pedro Montore, nou portaestandard del Misteri d’Elx

La Tripleta a més està formada per Carmen Gómez Hurtado i Antonio Luis Martínez-Pujalte, personalitats electes de la Festa per a les representacions d’agost


La Casa de la Festa ha acollit un any més la presentació de les personalitats electes i el portaestendard de les representacions del Misteri d’Elx este 2024. El Patronat ha triat el comissari cap de la Policia Nacional d’Elx, Pedro Montore com a cavaller portaestendard. “Per la seua llarga trajectòria dedicada a la seguretat i benestar de la ciutadania, per ser des de 2019 comissari cap de la Policia Nacional d’Elx i per celebrar el cos enguany el seu 200 aniversari hem considerat significatiu reconéixer-li-ho”, ha explicat el president del Patronat del Misteri, Francisco Borja.

Com a personalitats electes d’enguany, el Patronat del Misteri ha volgut nomenar el doctor en Dret i professor titular de Filosofia del Dret en la UMH, Antonio Luis Martínez-Pujalte i la il·licitana María del Carmen Gómez Hurtado, la primera dona paracaigudista de la Unitat d’Operacions Especials de l’Exèrcit de l’Aire a saltar amb la bandera d’Espanya el mes d’octubre passat, en el Dia de la Hispanitat.

“Tres persones extraordinàries que compliran amb la seua comesa amb la mateixa excel·lència i dedicació que han mostrat al llarg de les seues carreres” ha destacat Francisco Borja.

A l’acte, a més, ha acudit l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz que ha qualificat la Festa com “l’obra més gran que este poble fa i ha fet en tota la seua història i que no és només nostra, sinó del món sencer i es du a terme ací, la fem nosaltres”. També s’ha dirigit a les personalitats electes d’este 2024 i els ha assegurat que “formeu part eventual del tresor més gran que conserva este poble, l’honor és nostre i serà també vostre”.

La Tripleta del Misteri d’Elx, el cavaller portaestandard, juntament amb les personalitats electes, ocuparan les butaques preferents al final del caminador i al costat del Cadafal, on té lloc el drama assumpcionista. A més, seran els encarregats de donar entrada a escena als actors dels papers de Sant Joan i Sant Tomàs i els primers a adorar a la imatge jacent de la Verge de l’Assumpció.

El nomenament s’ha realitzat com és tradició cada any, i des de 1609, el dia 21 de juny, amb motiu de l’inici de l’estiu.