El dispositiu especial de seguretat de Sant Joan permet una nit tranquil·la i sense incidents

El dispositiu especial de seguretat de Sant Joan permet una nit tranquil·la i sense incidents

En la zona litoral no es va produir gran concentració de persones, encara que sí que va haver-hi diversos intents d’encendre fogueres que van ser avortats i denunciats


El dispositiu especial de seguretat ciutadana i de trànsit establit per la Policia Local d’Elx amb motiu de la nit de Sant Joan va discórrer, segons el que es preveu, amb relativa tranquil·litat, sense produir-se grans aglomeracions a les platges, encara que es van detectar alguns intents de realitzar fogueres, que van ser avortats i proposats per a sanció.

Des de la vesprada de diumenge, es van establir nombrosos dispositius policials de control en diversos punts del municipi, principalment en les zones de la Marina, els Bassars, els Arenals i Clot de Galvany amb el principal objectiu de garantir la normalitat en el transcurs de la tradicional nit de Sant Joan.

En concret, des de les 18.00 hores del diumenge fins a les 07.00 d’este dilluns els efectius de la Policia Local d’Elx distribuïts en els diferents punts establits per al control de vehicles i de persones, van identificar a més de 200 persones, a més de cursar diligències per 3 delictes contra la seguretat viària. D’altra banda, es van tramitar més d’una vintena de denúncies administratives per infraccions en matèria de trànsit i 11 per tinença i/o consum d’estupefaents.

Un total de 45 agents de la Policia Local vetlen per la seguretat dels assistents a la celebració a les platges d’Elx

D’altra banda, en un de dispositius estàtics de control de vehicles, un conductor va intentar eludir el dispositiu policial, encara que va ser interceptat per la patrulla i posteriorment detingut en comprovar que comptava amb una orde judicial d’ingrés a la presó. Així mateix, es va localitzar gran quantitat de llenya i materials combustibles en els maleters de diversos vehicles que anaven a ser emprats per a encendre fogueres a les platges.

El dispositiu especial es va reforçar amb un punt d’atenció sanitària situat en la zona del passeig dels Arenals del Sol i amb un servei de transport públic d’autobusos perquè els assistents a les platges durant la nit de Sant Joan pogueren tornar a les seues cases de matinada amb total seguretat. El servei d’autobusos va estar operatiu fins a les 06.55 hores, per a després enllaçar amb l’horari habitual.