El govern municipal aposta per convertir Elx en referent de la inclusió

El govern municipal aposta per convertir Elx en referent de la inclusió

La Plaça de Baix acull activitats i exposicions didàctiques amb motiu del Dia del Grup Social ONCE


La plaça de Baix ha acollit la celebració del Dia del Grup Social ONCE amb una sèrie d’activitats i exposicions didàctiques per a acostar a la ciutadania el dia a dia de les persones amb discapacitat visual i la labor que realitza l’ONCE des de 1938. “Treballem perquè l’Ajuntament d’Elx siga referent en matèria d’inclusió. Apostem per una ciutat millor per a les persones amb discapacitat”, ha assenyalat la regidora de Discapacitat, María Bonmatí.

Durant el matí s’han instal·lat una sèrie de taules informatives per a mostrar tota mena de material adaptat a persones amb baixa visió o ceguesa, com és el cas de llibres i contes infantils, màquines d’escriure i jocs de taula com ara parxís, escacs o bingo. A més de l’ús de l’alfabet Braille, que en 2025 complix 200 anys, en elements quotidians com a metres, mapes polítics, pastillers, activadors de semàfors o enfiladores d’agulles.

Bonmatí ha destacat la labor que realitza dia a dia la Fundació ONCE per a “fer costat a les persones en la seua adaptació a la discapacitat visual, perquè formen part activa professional a través del desenvolupament personal”. “Estes taules permeten que ens posem en la pell d’estes persones i continuem construint una societat basada en l’empatia”, ha afegit.

La Fundació instal·la taules informatives per a donar a conéixer l’escriptura Braille, materials adaptats i simulació de mobilitat amb bastó i antifaç

La directora de l’Agència de l’ONCE a Elx, Anabel Morente, ha destacat el treball dut a terme des de la Fundació. “El nostre objectiu és continuar fent passos en la inclusió social de les persones cegues i amb altres discapacitats perquè aconseguisquen un treball digne i una independència econòmica.

En l’actualitat existixen 400 usuaris de l’ONCE a Elx.