Elx acull per primera vegada el Festival Fronteras del 6 al 8 de juny

Elx acull per primera vegada el Festival Fronteras del 6 al 8 de juny

Elx acull per primera vegada el Festival Fronteras del 6 al 8 de juny


Esta edició comptarà amb artistes com el Niño de Elche, Martirio, Manuel Gutiérrez Aragón, i María Rodes entre altres


Elx acull per primera vegada el Festival Fronteras on els músics parlaren de literatura i els escriptors de música. Este esdeveniment cultural serà des de demà, 6, fins al 8 de juny i tindrà lloc en el convent de les Clarisses i en les llibreries All i Truc i Sèneca. La programació reunirà diferents artistes que realitzaran trobades, tallers, recitals i concerts en directe per a unir totes dos disciplines.

La regidora de Cultura, Irene Ruíz, ha destacat que “és un orgull que este esdeveniment cultural tinga cita a Elx amb un programa tan complet ple de noms propis de les arts on, com diu el seu lema, els músics parlen de literatura i els escriptors parlen de música”. També ha agraït a la Conselleria de cultura i l’organització per l’elecció de la ciutat com a seu després de l’èxit de la primera edició a València.

Els plats forts d’esta primera edició seran la conversa entre Manuel Gutiérrez Aragón, Pablo Más i Javier Gonzálvez, on el director de cinema espanyol i acadèmic de la RAE presentarà un avançament del seu documental sobre el Misteri d’Elx al costat de l’encarregat de la posada en escena i el director musical. També serà present el Niño de Elche, exflamenc eclèctic que conversarà amb l’escriptor i director artístic del Festival Fronteras, Jesús Ruíz, entorn de la catarsi en la música i en l’art.

D’altra banda, passaran artistes com ara Martirio, referent nacional de la música popular; el tenor Enrique Viana, l’escriptora i periodista Karina Sáinz Borgo; el cineasta i escriptor Rodrigo Cortés; o Alejo Stivel, mític líder de la banda Tequila, entre altres, per a donar diversos punts de vista entre la música, la literatura, els seus gèneres i les altres arts.

La programació es durà a terme en el convent de les Clarisses i en les llibreries All i Truc i Sèneca

Per part seua, el director de festivals culturals de La Fàbrica, Luis Posada, ha assenyalat que l’elecció de la seu és perquè “Elx és terra de música per la tradició que té de grans compositors i artistes que han eixit d’ací”.

A més, la música en directe i la poesia també serà les protagonistes d’esta primera edició de Fronteres a Elx, amb el Cabaret operístic d’Enrique Viana i Rosa Torres Pardo, el concert en acústic de María Rodés, o el recital dels poetes valencians Jaime Siles i Vicente Gallego, acompanyats al violoncel per Adolfo Gutiérrez, un dels intèrprets més importants del país.

Les llibreries All i Truc i Sèneca acolliran les trobades ‘Cafés amb…’, on xicotets grups podran conversar amb alguns dels autors més reconeguts d’esta edició. Les activitats són gratuïtes però es necessitarà realitzar una inscripció prèvia als esdeveniments en la web www.festivalfronteras.com

El Festival “Fronteras: literatura i música” a la Comunitat Valenciana està organitzat per la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, Les Arts, la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València amb la seua xarxa de biblioteques municipals i La Fàbrica amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx en esta edició.