Elx crearà un gran cinturó verd amb la plantació de 10.000 arbres a la Ronda Sud

Elx crearà un gran cinturó verd amb la plantació de 10.000 arbres a la Ronda Sud

El projecte suposa la instal·lació de reg per degoteig, gespa i arbratge de gran port


El regidor de Serveis Públics i Contractació, Claudio Guilabert, ha anunciat que l’Ajuntament d’Elx crearà un gran cinturó verd en la Ronda Sud amb la plantació de 10.000 arbres dins del seu projecte Elx Natura. “Esta és una iniciativa il·lusionant i ambiciosa que continua marcant la nostra política de compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient”.

Guilabert ha explicat que es traurà a licitació la redacció del projecte que suposa la instal·lació de reg per degoteig, la plantació d’arbres de gran port i la creació de prades verdes per un import de 477.000 euros a través de dos lots: Ronda Sud i recuperació de la gran rotonda a l’avinguda de l’Altet. “És un compromís electoral que complirem”.

Segons el regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert, “es passarà d’un espai àrid i descurat a un altre referent a la província, dins del nostre compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient”

Amb esta actuació “es passarà d’un espai àrid i descurat a un altre que serà exemple i un referent a la província i la Comunitat Valenciana per les zones verdes creades. 40.000 metres quadrats als quals sumarem altres 1.200 a l’entorn de l’ermita de Sant Crispí”. En este sentit, ha afirmat que “els treballs de plantació d’arbres ja han començat amb mitjans propis, però era inassumible abastar el municipi i ha sigut necessari traure esta licitació”. A més, a causa de la complexitat de l’actuació, l’empresa adjudicatària s’encarregarà de la redacció del projecte i l’execució de l’obra.

D’altra banda, Guilabert ha explicat que la intenció és presentar un projecte als fons europeus per a portar aigua regenerada de la depuradora i regar este gran cinturó verd, a més de tots els horts municipals.