Elx destinarà 700.000 euros a ajudes per a la rehabilitació d’edificis

Elx destinarà 700.000 euros a ajudes per a la rehabilitació d’edificis

En la convocatòria d’este 2024 s’inclourà, a diferència d’anys anteriors, actuacions en façanes i cobertes d’edificis


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha presentat una nova convocatòria d’ajudes per a la conservació i millora d’edificis de vivendes. 

El responsable de l’àrea, Francisco Soler, ha explicat que per a l’exercici de 2024 la partida pressupostària per a este concepte ascendix a 200.000 euros que s’ampliaran pròximament als 500.000 euros a través d’una modificació pressupostària. Una quantitat que podrà arribar als 700.000 euros si és necessari, tal com ha ocorregut en anys anteriors. 

Es tracta d’ajudes per a la rehabilitació, conservació i millora de la seguretat o accessibilitat d’edificis de vivendes del municipi. Com a novetat, enguany, Soler ha anunciat la inclusió d’actuacions en façanes i cobertes que incloguen pintura, sanejament, adequació per a ocultar cablejat, així com qualsevol altra instal·lació deteriorada en les façanes dels edificis. 

A més, una altra de les novetats és la possibilitat de la suspensió del termini, prèvia sol·licitud de la persona interessada. “A partir del moment en el qual es concedisca l’ajuda, si se sol·licita per part de l’interessat, es podran paralitzar els terminis fins que se li concedisca la llicència municipal oportuna”, ha explicat Soler, que ha afegit que este punt s’incorpora a les bases de la convocatòria igual que els nous impresos administratius que facilitaran el tràmit i evitaran retards.

Les ajudes podran sol·licitar-les les comunitats de propietaris, les agrupacions de comunitats de propietaris, les cooperatives d’edificis residencials o els propietaris únics d’edificis residencials situats en el terme municipal d’Elx a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o de manera presencial en qualsevol oficina de l’OMAC. 

En l’anterior convocatòria de 2023 es van presentar 119 sol·licituds de les quals s’han concedit 94 i s’han rebutjat 23, 21 d’elles per esgotament de la disponibilitat pressupostària i 2 per haver obtingut subvenció de l’Ajuntament en anteriors convocatòries.