L’Ajuntament impulsa una millora de l’Ordenança de Terrasses

L’Ajuntament impulsa una millora de l’Ordenança de Terrasses

La regidora de l’àrea, Caridad Martínez, ha explicat que es tracta d’“una simplificació d’alguns punts per petició del mateix sector de l’hostaleria d’Elx”


La Regidoria de Comerç, Hostaleria i Obertures ha presentat la modificació de l’Ordenança Reguladora de les Terrasses en el municipi d’Elx.

La regidora de l’àrea, Caridad Martínez, ha explicat que es tracta d’una modificació que comprén des de l’article 53 al 72 de l’Ordenança de Terrasses. “Hem simplificat alguns dels punts per a plasmar les peticions dels mateixos hostalers il·licitans” ha indicat.

Amb la nova norma, els establiments d’hostaleria que vulguen sol·licitar el permís per a instal·lar una terrassa en la via pública podran fer-ho a través d’un període anual o temporal. El segon podrà establir-se de manera estacional, en períodes compresos entre l’1 de maig i el 31 d’octubre; ocasional, en dies festius durant un màxim de 15 dies; i de caps de setmana. Les llicències anuals i temporals hauran de sol·licitar-se amb, almenys, un mes d’antelació, excepte les ocasionals en què haurà de demanar-se amb quinze dies.

Les terrasses podran situar-se en voreres amb una amplària mínima de tres metres; en carrers per als vianants amb una amplària de cinc metres, en places, parcs i bulevards; en carrers oberts al trànsit rodat sempre que l’ample de vorera siga inferior a tres metres i amb la instal·lació d’una tarima; en carrers de plataforma única on no serà necessari instal·lar tarimes, però sí una barana per a garantir la seguretat; o a les terrasses separades per calçades.

Tal com ha explicat la responsable de l’àrea, les terrasses hauran d’estar situades sempre enfront de la façana dels locals que la sol·liciten i durant les festes patronals es podrà sol·licitar llicència d’ocupació als carrers que estiguen tallats al trànsit.

Quant als elements que poden instal·lar-se a les terrasses dels establiments, Martínez ha destacat la novetat que permetrà la instal·lació de pèrgoles de manera excepcional, sempre que existisca un informe tècnic favorable, en espais públics amb circumstàncies concretes fora del centre històric de la ciutat.

Els locals autoritzats per a la instal·lació de terrasses podran exercir la seua activitat de 08.00 a 01.30 hores en horari d’hivern (de l’1 de novembre al 30 d’abril) i de 08.00 a 02.30 hores en horari d’estiu (de l’1 de maig al 31 d’octubre).

Caridad Martínez, a més, ha reiterat la prohibició de col·locar altaveus a les terrasses, publicitat en les taules, taules expositores, taulells, màquines expenedores o recreatives, així com, frigorífics. En eixe sentit, Martínez ha demanat responsabilitat als hostalers per a evitar sorolls molestos que puguen ocasionar problemes amb els veïns.

Finalment, les llicències de les terrasses podran retirar-se per part de l’Ajuntament si es detecta inactivitat durant més de 30 dies seguits sense justificació en el cas de les autoritzacions anuals i si la inactivitat supera els quinze dies en el cas de les autoritzacions estacionals. Les de cap de setmana, podran retirar-se, si la terrassa està sense funcionar durant més de tres caps de setmana seguits.

La modificació de l’Ordenança s’aprovarà el pròxim 20 de juny en Junta de Govern Local i haurà de passar per Ple. Després d’aquest començarà el període d’al·legacions abans de la seua aprovació definitiva.