Més de 1.800 xiquets han participat en el programa Esport Escolar

Més de 1.800 xiquets han participat en el programa Esport Escolar

La Regidoria d’Esports i la Fundació Esport Il·licità han qualificat d’exitós el programa d’activitats esportives en els centres escolars d’Elx


La Regidoria d’Esports, al costat de la Fundació Esport Il·licità, ha fet balanç del pla d’Esport Escolar a la ciutat d’Elx durant el curs 2023-2024.

El regidor de l’àrea, José Antonio Román, ha assegurat que “l’esport il·licità ha tingut un gran èxit durant tot l’any as centres escolars del municipi a través del programa Esport Escolar, que té finalitats educatives, però també lúdiques i és la base de futurs esportistes”.

La presidenta de la Fundació Esport Il·licità, Raquel Rosique, ha explicat que “és el tercer any que formem part del projecte de promoció de l’esport en edat escolar per a portar d’una forma coordinada totes les activitats esportives als centres escolars”.

El projecte es va iniciar el mes d’octubre i va finalitzar el mes de maig passat coincidint amb el curs escolar. En total, enguany han participat al voltant de 1.800 xiquets, una xifra que s’ha incrementant respecte als dos anys anteriors. Les activitats esportives s’han impartit en 49 centres escolars, 42 d’ells col·legis i 7 instituts, per 14 coordinadors i fins a 148 monitors.

En les activitats esportives d’este curs escolar han participat fins a una desena de clubs esportius il·licitans: el Club Bàsquet Elx-Il·licità, Joventut d’Elx, Club Handbol Elx, Club Patinatge Elx, Club Patinatge Helike, Club Patinatge Siluetas, Club Esportiu Algar, ESADE, Chamara i Taekwondo Illice.

Entre els esports que s’han practicat destaquen el bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol, multiesport, patinatge, ball, fit-kid, taekwondo, preesport o gimnàstica rítmica. En la seua majoria, han participat els cursos d’infantil, primària i secundària dels 4 als 18 anys.

Per part seua, Manuel Javaloyes, coordinador d’Activitats Esportives de la Regidoria d’Esports, ha volgut agrair a la regidoria d’Educació perquè “sense ella no seria possible dur a terme els prop de 160 partits que es juguen cada cap de setmana en les 39 instal·lacions municipals i centres escolars”.