Pimesa s’encarregarà de la gestió directa del servei municipal del Mercat Central

Pimesa s’encarregarà de la gestió directa del servei municipal del Mercat Central

El ple aprova este tràmit per a avançar en l’inici de les obres de rehabilitació i modernització del nou edifici


El ple de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat l’expedient perquè Pimesa siga l’encarregada de la gestió directa del servei municipal del Mercat Central. Segons el regidor d’Estratègia Municipal, Francisco Soler, este tràmit suposa un “avanç en el projecte del nou mercat i l’empresa municipal Pimesa és la més adequada per a dur a terme la rehabilitació de l’edifici i el seu entorn en matèria de sostenibilitat i eficiència”.

Segons Soler, “este govern municipal continua treballant en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans” i este projecte ha dit, “és bo per a Elx”, a més ha assegurat que “els placers estaran millor del que estan ara en el provisional” i donen suport a l’actuació que començarà a ser una realitat abans de final d’any amb l’inici de les obres.

Este projecte realitzat per l’estudi d’arquitectura de Tomás Llavador acollirà 23 placers i combinarà gastronomia i restauració amb 4 locals dobles, que poden convertir-se en huit simples. El nou mercat estarà obert als carrers contigus i les parades podran tindre barra que mire al carrer, tant els tradicionals com els gastronòmics.

Esta actuació anirà unida a la reurbanització de tot l’entorn del mercat, plaça de la Fruita i Menéndez Pelayo al costat de la plaça de les Flors i la plantació d’arbratge de fulla caduca que aporte ombra. A més, s’inclou la recuperació i museïtzació dels banys àrabs.

Llum verda a la incorporació al pressupost de més de 400.000 euros per a l’àrea d’Acció Social

El pressupost total és de 10 milions d’euros i el termini d’execució es prolongarà entre 18 i 20 mesos. El mes d’agost es convocarà un consell d’administració de Pimesa per a aprovar el plec i poder traure a licitació les obres a finals d’eixe mes o principis de setembre. Posteriorment, s’obrirà un termini de 30 dies perquè puguen concórrer les empreses interessades.

D’altra banda, el ple ha aprovat la modificació número 10 del pressupost de 2024 per un total de 5,8 milions d’euros per suplements de crèdits i la número 11 que ascendix a 462.000 euros per crèdits extraordinaris i que afecten els capítols 1, 2, 4 i 6 del pressupost.

El regidor de l’àrea ha destacat la incorporació de 250.000 euros per a la producció d’activitats culturals, a més de 95.000 euros per l’equipament dels centres socials dels Arenals del Sol i Sant Antoni. També s’afigen 250.000 euros per a ajudes a emergència social, altres 25.000 que es destinaran a Consciencia’t per al centre d’acolliment de persones sense llar. En total 413.000 euros per a l’àrea d’Acció Social, que és el principal eix del pressupost municipal i el més elevat de la història.

Així mateix, s’inclouen 400.000 euros a la partida d’adequació d’espais en pedanies i un increment de 170.000 euros en l’àrea de Festejos i el reforç de la dinamització comercial. La resta de la modificació, com ja estava previst, reforça el capítol 1.