Unanimitat del ple per a demanar al Govern el pagament de les expropiacions de la Ronda Sud

Unanimitat del ple per a demanar al Govern el pagament de les expropiacions de la Ronda Sud

Totes les formacions polítiques subscriuen una declaració institucional per a exigir la implicació del Govern d’Espanya i que el Ministeri de Transports realitze els tràmits per a assumir el cost dels 7,8 milions d’euros


El ple de l’Ajuntament d’Elx ha tirat avant una declaració institucional per a instar el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a realitzar tots els tràmits necessaris per a assumir el cost de les expropiacions dels terrenys de la Ronda Sud, en el tram CV-851—N-340, i transferir els fons a l’Ajuntament.

En este text subscrit per totes les formacions polítiques s’expressa la protesta al Govern d’Espanya per la resposta escrita a data 4 de juny de 2024 i publicada en el Butlletí Oficial de les Corts Generals de 17 de juny, a la pregunta del diputat del grup parlamentari Sumar, Alberto Ibáñez, sobre la Ronda Sud “on l’executiu omet tota resposta a la pregunta sobre la inversió per a la finalització d’esta infraestructura”. A més, “es limita a afirmar que l’Ajuntament ha pres la iniciativa d’actuar com a promotor”.

La declaració institucional destaca el conveni firmat el mes de maig passat entre l’Ajuntament d’Elx i Generalitat Valenciana per a la finalització dels quasi 2 quilòmetres de la Ronda Sud que el Consell assumirà per un import d’al voltant de 36 milions d’euros. Un conveni que contempla a més l’obligació de l’Ajuntament d’obtindre la disponibilitat dels terrenys per a l’execució de les obres amb la tramitació del corresponent expedient d’expropiació, amb un cost aproximat de 7,8 milions d’euros.

En este sentit, des de l’Ajuntament aposten perquè des del Ministeri es facen càrrec del pagament de les expropiacions de 64 parcel·les i una superfície total de 137.000 metres quadrats, com ja es va aprovar en un ple extraordinari un dia després de la firma del conveni.