El punt net mòbil informatitzat comença el seu servei als Arenals del Sol durant l’estiu

El punt net mòbil informatitzat comença el seu servei als Arenals del Sol durant l’estiu

La iniciativa estarà disponible al juliol i agost, de dilluns a diumenge i en horari de 08.00 a 12.00 hores a l’avinguda Sant Bartolomé de Tirajana


El punt net mòbil informatitzat dels Arenals del Sol ha començat este passat dilluns a prestar el servei durant els mesos d’estiu. La iniciativa estarà activa durant juliol i agost, de dilluns a diumenge, en horari de 08.00 a 12.00 a l’avinguda Sant Bartolomé de Tirajana, enfront del número 38.

Este servei permet la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus diferents com ara cartutxos de tinta, càpsules de café, olis, aerosols, piles i bateries, bombetes led i de baix consum, cassets i cintes de vídeo o xicotets estris.

Els residus es classifiquen en diferents compartiments, gàbies, bidons i depòsits específics on també es poden introduir pintures i dissolvents, xicotets aparells i electrodomèstics, radiografies, tèxtil o envasos de metall, plàstic i vidre.

El regidor de Servicis Públics, Claudio Guilabert, ha assenyalat que este govern municipal aposta per una gestió eficaç dels residus i este servei punt mòbil és una mostra.

Un operari serà present durant l’horari d’obertura al públic per a assessorar els ciutadans en matèria de recollida separada de residus. També atendrà altres demandes i/o sol·licituds d’informació dels diferents serveis que es presten com a recollida d’estris, restes de poda o fracció orgànica.

Es tracta d’un equip adaptat de recollida que visita diferents llocs i facilita que el ciutadà acudisca i deposite diferents residus d’origen domèstic. A més, les aportacions queden registrades mitjançant una aplicació informàtica.

Este servei permet la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus com ara cartutxos de tinta, càpsules de café, olis, aerosols o piles i bateries
Dades 2023

L’any passat es van registrar 392 visites al punt net informatitzat durant els mesos de juliol i agost, amb 320 usuaris diferents. Durant eixos dos mesos es van arreplegar 5.603 quilos de residus, un 41% més que l’any anterior. La majoria van ser monitors, pantalles, televisions i tubs de raigs catòdics (780 kg), seguits de plàstics (487 kg), roba (396 kg), metalls (299 kg), matalassos (232 kg), paper i cartó (250 kg), resta de xicotets aparells electrodomèstics sense bateries (222 kg), residus voluminosos (188 kg) i bateries i acumuladors (135 kg).