Elx aprova declarar 2025 any temàtic de l’Assumpció amb un objectiu cultural i turístic

Elx aprova declarar 2025 any temàtic de l’Assumpció amb un objectiu cultural i turístic

Amb motiu del 75 aniversari del dogma de l’Assumpció, el Ple de l’Ajuntament ha donat llum verda a la declaració amb els vots a favor de PP, Vox i PSOE


El Ple de l’Ajuntament d’Elx ha aprovat declarar l’any 2025 any temàtic de l’Assumpció de Maria, amb motiu del 75 aniversari de la declaració del dogma, amb els vots a favor de PP, Vox i PSOE i amb l’abstenció de Compromís.

L’alcalde, Pablo Ruz, ha sigut l’encarregat de presentar la proposició d’alcaldia davant el Ple amb la qual ha assegurat que “volem que l’any que ve es convertisca en una oportunitat econòmica, cultural i turística per a la ciutat d’Elx, aprofitant el 75 aniversari del dogma de l’Assumpció realitzada pel papa Pius XII que, a més, ha servit perquè, des de l’any 1954 a la ciutat d’Elx se celebren cada dos anys els cicles tardorencs del Misteri”

L’alcalde, Pablo Ruz, ha assegurat que l’objectiu de l’any temàtic és crear una oportunitat econòmica, cultural i turística per a benefici de tota la ciutadania

Tal com ha explicat Ruz, amb la declaració d’any temàtic es pretén que “tota la ciutat es beneficie del que puga suposar per a la ciutat enguany amb una major oferta gastronòmica, d’oci, cultural o institucional. És una oportunitat d’or amb la qual la ciutadania pot gaudir de totes les coses positives de la nostra Festa, promovent sempre el bé comú i la participació entre tots”.

Ha anunciat, a més, que es posarà a la disposició dels il·licitans una programació amb diverses activitats culturals i artístiques durant tot l’any entorn del Misteri d’Elx i la Verge de l’Assumpció. Un al·licient turístic que contribuirà a incrementar el nombre de visitants a la ciutat. “Estem acabant de perfilar les trobades nacionals i internacionals que es produiran en el nostre municipi amb motiu d’este any temàtic. Volem que vinguen turistes d’altres municipis i parts d’Espanya i que ens coneguen fora de les nostres fronteres gràcies a la Festa” ha conclòs l’alcalde.