Elx comptarà amb 33 nous desfibril·ladors semiautomàtics amb càrrega solar

Elx comptarà amb 33 nous desfibril·ladors semiautomàtics amb càrrega solar

Els aparells seran visibles i de fàcil maneig i tindran connexió directa amb el 112 per a guiar sobre les maniobres a realitzar per a realitzar les descàrregues necessàries


La Junta de Govern Local ha provat l’inici de l’expedient per a l’adjudicació del contracte de subministrament, instal·lació, manteniment i formació per al seu ús, sense opció a compra i en règim de rènting, de 33 equips de desfibril·ladors semiautomàtics (DESA) en tòtem solar, en espais públics del municipi d’Elx.

“Davant la sensibilitat especial que té este govern municipal amb la cardioprotecció del municipi hem treballat de manera conjunta amb la Regidoria d’Educació per a la instal·lació d’estos 33 desfibril·ladors, alguns d’ells a l’entorn de centres educatius, que se sumen als 75 amb els quals ja compta el municipi”, ha apuntat la portaveu Inma Mora, que ha explicat que estos equips s’instal·laran en una espècie de columna que siga visible i continga tota la informació necessària per al seu ús correcte.

Estes columnes seran solars, de manera que puguen instal·lar-se en qualsevol emplaçament del municipi sense necessitat de tindre una escomesa de llum. “L’objectiu bàsic d’estos desfibril·ladors és que siguen molt visibles i de fàcil maneig. Per això, una vegada que es necessite l’aparell, este porta connexió directa amb el 112 perquè ens vaja guiant sobre quin tipus de maniobres hem de realitzar i arribat el moment podem, amb el professional sanitari a l’altre costat de la comunicació, realitzar les descàrregues necessàries”.

A més, estos dispositius portaran autorevisió diària del desfibril·lador cada 12 hores, incloent-hi capacitat de la bateria, estat dels elèctrodes i circuits interns. Estos equips vindran equipats amb un kit d’intervenció i dispositiu d’ajuda per a reanimació cardiopulmonar (RCP). El pressupost base de licitació anual és de 110.000 euros per un període de dos anys i possible pròrroga d’altres dos.

La Junta de Govern Local aprova la convocatòria per a la concessió del segell distintiu local ‘Empresa Conciliadora’

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte per a la rehabilitació de l’entorn de rehabilitació programada del barri de Porfiri Pasqual. Mora ha explicat que l’empresa municipal Pimesa va presentar fa un mes el projecte d’execució de 18 edificis i 302 vivendes i ara té el vistiplau de la JGL. Així ha apuntat que l’adjudicació es durà a terme després de l’estiu perquè les obres comencen el mes de novembre.

D’altra banda, en la reunió d’este dijous s’ha donat llum verda a la convocatòria per a la concessió del segell distintiu local ‘Empresa Conciliadora’ per a 2024. La regidora de Dona, Caridad Martínez, ha assenyalat que este distintiu pretén reconéixer, estimular i fomentar activitats encaminades a una millora de la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, dins del teixit empresarial del municipi, amb una bona participació d’empreses, per la qual cosa es considera convenient la convocatòria d’esta nova edició.

Esta convocatòria preveu dos tipus de reconeixement diferents. D’una banda, organitzacions que tinguen caràcter privat, independentment de la seua forma jurídica, grandària, sector de pertinença, i d’acord amb diferents categories per criteri de nombre de persones. Enguany, com a novetat, s’introduïxen organitzacions de caràcter mixt, públiques i privades.

Per a la concessió del distintiu es valoraran les candidatures que arrepleguen les actuacions i mesures que suposen bones pràctiques adoptades en matèria de conciliació per part de les empreses, com és el cas de flexibilitat horària i gestió del temps, aplicació i millora de permisos legals, serveis i altres mesures en temps i conciliació com ara guarderies o menjadors per a persones treballadores, informació i sensibilització entre les persones treballadores sobre la legislació que afavorix la conciliació i corresponsabilitat de la vida laboral, familiar i personal. A més de mesures en corresponsabilitat i mesures específiques de conciliació, en situacions d’especial vulnerabilitat.

Així mateix, en la Junta de Govern Local s’han aprovat les normes d’aplicació en l’adjudicació de les autoritzacions per a ocupació del domini públic amb la instal·lació de casetes i atraccions firals amb motiu de la celebració de la festa de Sant Andrés. De moment s’han rebut dos sol·licituds, de l’Associació de Firaires La Il·licitana i l’Associació Valenciana d’Empresaris d’Atraccions de Fira i Parcs.